Jūros lydeka su grybais ir smidrais

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Jūros lydeka su grybais ir smidrais

Paskelbė:

Jūros lydeka su grybais ir smidrais – tai skanus ir lengvas patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniai vakarienei, tiek svečiams. Aromatinga jūros lydeka, pagardinta bazilikais, kartu su kreminiais grybais ir traškiais smidrais suteikia tobulą skonį ir tekstūrą. Tai puikus derinys, kuris džiugina tiek akį, tiek gomurį.


Nauda sveikatai:


Šis patiekalas yra puikus baltymų ir sveikųjų riebalų šaltinis. Jūros lydeka turi mažai riebalų, tačiau yra turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, kurios padeda palaikyti širdies sveikatą. Smidrai, gausūs antioksidantų, vitaminų ir mineralų, pagerina virškinimą ir skatina sveiką odą. Grybai suteikia maistinių medžiagų ir papildomų vitaminų.


Ingredientai

  • jūros lydeka
  • pievagrybiai
  • svogūnai: 1
  • bazilikas
  • druska
  • grietinėlė: 100 mililitrų
  • malti kvapnieji pipirai
  • sviestas (kepimui)


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia jūros lydekos gabaliukus apibarstome pipirais, druska ir bazilikais, apšlakstome aliejumi. Palaikome bent 60 minučių ir dedame į konvekcinę krosnelę ant grotelių. Galite kepti ir orkaitėje. 180 laipsnių temperatūroje kepame maždaug 15-20 minučių.

2. Tuomet grybus supjaustome bei apkepame kartu su svogūnu. Pabarstome druska, pipirais, įpilame truputį grietinėlės. Smidrus nuplauname, nupjauname storuosius galus bei įmetame į verdantį vandenį su druska. Šiek tiek paverdame, kol pakeis spalvą: taps ryškiai žali. Galite jų ir nekepti, bet aš pati šiek tiek pakepiau svieste.

3. Patiekite viską kartu. Labai gardu!


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook