Kepta skumbrė escabeche Kūčioms

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Kepta skumbrė escabeche Kūčioms

Paskelbė:

Kepta skumbrė escabeche – puikus pasirinkimas Kūčių stalui. Marinatas su raudonaisiais svogūnais, morkomis ir prieskoniais suteikia žuviai ryškų ir gaivų skonį, o šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sveikas. Skumbrė yra vertingas omega-3 riebalų rūgščių ir baltymų šaltinis.


Naudingos sudedamosios dalys ir vitaminai:

  • Skumbrė – gausu omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti širdies sveikatą ir gerina smegenų funkcijas. Tai taip pat puikus baltymų šaltinis ir vitaminų A, D bei B12 šaltinis.

  • Raudonasis vyno actas – yra žinomas dėl savo antioksidacinių savybių ir gali padėti sumažinti uždegimą organizme.

  • Svogūnai – puikus šaltinis vitamino C, kuris stiprina imunitetą, taip pat turi priešuždegiminių savybių.

  • Morkos – labai vertingos dėl savo beta-karoteno kiekio, kuris padeda gerinti regėjimą ir stiprina odą.

  • Kuminas ir kalendra – šie prieskoniai suteikia ne tik skonio, bet ir turi virškinimą gerinančių savybių. Kalendra taip pat žinoma dėl savo antibakterinių ir priešuždegiminių savybių.


Ingredientai

Marinatui:
  • raudonieji svogūnai: 1
  • raudonojo vyno actas: 150 mililitrų
  • vanduo: 150 mililitrų
  • morkos: 2
  • kuminas: 1 šaukšto
  • kalendra: 1 šaukšto
  • aliejus: šiek tiek
  • cukrus: nekupinų šaukštų
Skumbrei:
  • žalios skumbrės: 2
  • maltas kuminas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • malta kalendra: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • aliejus (kepimui)
  • juodieji pipirai
  • druska


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių pasiruoškite marinatą.

2. Keptuvėje su šlakeliu aliejaus paskrudinkite prieskonius, kol pradės sklisti aromatas.

3. Tuomet pilkite šlakelį aliejaus ir dėkite pjaustytą svogūną, leiskite jam šiek tiek suminkštėti.

4. Dėkite pjaustytas morkas, leiskite joms truputėlį suminkštėti. Ir pilkite actą, cukrų, vandenį, leiskite viskam pavirti kelias minutes.

5. Tuomet pilkite į platų indą, kuriame po to tilptų žuvis. Marinato paragaujame, jis turi būti ganėtinai ryškaus skonio, pasireguliuojame skonį pagal save.

6. Žuvies filė pabarstykite druska, pipirais, malta kalendra ir kuminu.

7. Apkepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, bet vos po kelias minutes iš vienos ir kitos pusės, neperkepkite.

8. Tuomet iškeptą žuvį dėkite į marinatą ir leiskite jame pabūti keletą valandų.

9. Skanaukite kambario temperatūros. Kaip minėjau man skaniausia valgyti užsidėjus, tiesiog ant juodos duonos. :)