Skumbrės užtepėlė su avokadais

Kategorija: Užkandžių receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Skumbrės užtepėlė su avokadais

Paskelbė:

Ši skumbrės užtepėlė su avokadais – gardus, sveikas ir greitai paruošiamas užkandis, tinkantis tiek pusryčiams, tiek vakarienei ar šventiniam stalui. Karšto rūkymo skumbrė suteikia intensyvų skonį, o avokadai – švelnumo ir kreminės tekstūros. Chimichurri prieskoniai ir saulėje džiovinti pomidorai prideda pikantiškumo ir subtilių aromatų, o jogurtas užtikrina švelnią ir lengvą konsistenciją.


Kodėl ši užtepėlė naudinga sveikatai?


  • Skumbrė – turtingas omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, padedantis palaikyti širdies sveikatą ir mažinantis uždegimus organizme.
  • Avokadas – puikus sveikųjų riebalų, vitamino E, K ir B grupės vitaminų šaltinis, gerina odos būklę ir stiprina imuninę sistemą.
  • Raudonieji svogūnai – turi daug antioksidantų, kurie apsaugo nuo laisvųjų radikalų poveikio ir stiprina imunitetą.
  • Saulėje džiovinti pomidorai – yra vitamino C ir likopeno šaltinis, kuris padeda apsaugoti odą nuo UV spindulių.
  • Natūralus jogurtas – palaiko žarnyno mikroflorą ir suteikia kalcio bei baltymų.
  • Chimichurri prieskoniai – jų sudėtyje esantys žolelių ir prieskonių mišiniai turi priešuždegiminių savybių.


Ingredientai

  • Skumbrė: 1 vnt. (karšto rūkymo)
  • Avokadai: 1 vnt. (sunokęs)
  • Raudonieji svogūnai: 1 vnt. (nedidelis)
  • Saulėje džiovinti pomidorai: 4-5 vnt. 
  • Natūralus jogurtas: 3 valg. š.
  • Druska: pagal skonį
  • Pipirai: pagal skonį
  • Chimichurri prieskoniai: : pagal skonį
  • Citrinos: šiek tiek (papuošimui)
  • Ciabatta: kelios riekės, patiekimui



Recepto paruošimas

1. Skumbrę nukaulinti, nulupti odą, išrinkti visas ašaras.

2. Žuvį šiek tiek pasmulkinti ir sudėti į dubenį.

3. Avokadą supjaustyti kubeliais ir sudėti prie skumbrės.

4. Svogūną smulkiai sukapoti ir sudėti į dubenį.

5. Pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais ir taip pat sudėti į dubenį.

6. Ten pat sudėti ir jogurtą.

7. Viską pagardinti druska, pipirais ir chimichurri prieskoniais.

8. Čiabatos riekes šiek tiek paskrudinti, dėti užtepėlės ir papildomai uždėti nedidelius citrinos griežinėlius (nebūtina).