Šiltos burokėlių ir silkės salotos (be majonezo)

Kategorija: Salotų, mišrainių receptai / Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Šiltos burokėlių ir silkės salotos (be majonezo)

Paskelbė:

Šios šiltos burokėlių ir silkės salotos – puikus pasirinkimas sveikai mitybai. Burokėliai ir silkė kartu su avokadu ir garstyčių padažu sukuria tobulo skonio derinį, kuris ne tik maloniai nustebins jūsų skonio receptorius, bet ir bus naudingas jūsų organizmui. Šis patiekalas ne tik pasižymi išskirtiniu skoniu, bet ir yra kupinas naudingų medžiagų.


Kodėl Šios Salotos Naudingos?

  • Burokėliai: Šie daržovės yra puikus antioksidantų ir skaidulų šaltinis. Burokėliai padeda palaikyti gerą virškinimą, gerina kraujo cirkuliaciją ir gali padėti sumažinti kraujospūdį.

  • Silkė: Silkė, kaip puikus baltymų šaltinis, taip pat turi omega-3 riebalų rūgščių, kurios padeda palaikyti širdies sveikatą, mažina uždegimus ir gerina smegenų veiklą.

  • Avokadai: Avokadai yra turtingi sveikais riebalais, vitaminais ir mineralais, įskaitant vitaminą E, kuris padeda odai ir kraujagyslėms, bei kalį, kuris padeda palaikyti sveiką kraujospūdį.

  • Garstyčios ir actas: Garstyčių sėklos turi antioksidantų, o vyno actas gali pagerinti virškinimą ir padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje.


Ingredientai

  • burokėliai: 4
  • grūdėtosios garstyčios: 3 šaukštų (naudoju "Maži mamutai" produkciją)
  • baltojo vyno actas: 1 šaukšto
  • cukrus: 1 šaukšto
  • alyvuogių aliejus: 4 šaukštų
  • avokadai: 2 (nedidele)
  • silkės filė aliejuje: 200 gramų
  • mėgstami salotų lapai: 150 gramų
  • druska: pagal skonį
  • malti pipirai: pagal skonį
  • aitriosios paprikos drožlės: žiupsnelio


Recepto paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Kiekvieną burokėlį suvyniokite į foliją, dėkite į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje maždaug 60 minučių.

3. Tada dubenyje sumaišykite grūdėtąsias garstyčias, vyno actą ir cukrų. Išmaišykite.

4. Supilkite aliejų, pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite ir atidėkite į šoną.

5. Po to iškeptus burokėlius nulupkite bei supjaustykite griežinėliais (arba tiesiog skiltelėmis).

6. Tuomet avokadus nulupkite, išimkite kauliukus ir supjaustykite kubeliais.

7. Į lėkštes dėkite salotų lapų, burokėlius ir avokadus.

8. Ant viršaus uždėkite silkės juosteles bei pašlakstykite garstyčių padažu, taip pat suberkite paprikos drožles. Patiekite ir skanaukite! :)


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook