Žuvies kukuliai (tefteliai) su perlinėmis kruopomis kepti orkaitėje

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Žuvies kukuliai (tefteliai) su perlinėmis kruopomis kepti orkaitėje

Paskelbė:

Ingredientai

  • žuvies filė: 1 kilogramo (aš naudoju menkės filė)
  • persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • kiaušiniai: 1
  • perlinės kruopos: 2 valgomųjų šaukštų
  • baltieji pipirai: žiupsnio
  • druska: pagal skonį
  • aliejus: šlakelio
  • džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
Padažui:
  • svogūnai: 1
  • morkos: 1
  • česnakas: 1 skiltelės
  • aliejus: šlakelio
  • druska: žiupsnio
  • pipirai: žiupsnio
  • pomidorų padažas: 200 mililitrų (aš naudojau naminį)
  • karpai: 1 valgomojo šaukšto


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia perlines kruopas užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti (aš palikau per visą naktį).

2. Tada žuvies filė sumalame. Įmuškite kiaušinį, berkite kruopas, druską, pipirus ir prieskonius. Gerai išmaišykite.

3. Tuomet formuokite nedidelius, apvalius kukulius ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.

5. Kepkite žuvies kotletus po porą minučių, iš abiejų pusių, kol šiek tiek apskrunda.

6. Daržoves nulupkite. Morką sutarkuokite, svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiais gabaliukais.

7. Atskiroje arba toje pačioje keptuvėje, kur kepė žuvies kotletai, įkaitinkite aliejų.

8. Pakepinkite daržoves. Joms suminkštėjus, supilkite pomidorų padažą. Pagardinkite druska bei pipirais. Pakaitinkite keletą minučių. Jeigu naudojate konservuotus pomidorus, pakaitiname padažą ilgiau, kad jis pataptų vientisos konsistencijos.

9. Po to į kepimo indą sudėkite žuvies teftelius ir užpilkite padažu.

10. Dėkite kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30-40 minučių.

11. Pabarstykite krapais, patiekite ir skanaukite!