Troškinti žuvies kotletai be batono, grietinėlės ir krapų padaže

Apie skanius žuvies kotletus svajoju jau senokai, bet vis virtuvėje neatsirasdavo tinkamos žuvies jiems kepti. Iš lyno kepti kotletus tikrai gaila, o karšius vyras rūkydavo. O vat lydeka kotletams tiko kuo idealiausiai.
Tikrai nerekomenduoju parduotuvėse pirkti žuvies faršo (atsiprašau visų, jei aš nežinau kur rasti nusipirkti skanaus ir kokybiško. Parašykite komentaruose, jeigu žinote vykusį ir skanų faršą, be jokių žvynų, kaulų ir akių). Geriau jau jį aš pasiruošiu pati. Tikriausiai sunkiausias darbas šiame patiekale ir yra pasiruošti žuvį. Nuskusti, išvalyti, nupjaustyti pelekus, išrenti didžiausius kaulus ir po to žuvį sumalti. Tačiau tai atlikus, pusė darbo jau padaryta. Lieka tik iškepti kotletukus ir juos patroškinti grietinėlės padaže.
1. Pirmiausia į žuvies faršą įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, miltus ir supilkite grietinėlę. Masę gerai išmaišykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Formuokite maždaug kąsnio dydžio rutuliukus ir apkepkite iš visų pusių, po kelias minutes. Žinoma galite kepti ir didesnius kotletus, bet aš šį kartą norėjau visai mažyčių.
4. Iškeptus žuvies kotletus sudėkite į prikaistuvį. Užpilkite vandeniu maišytu su grietinėle ir kukurūzų miltais. Įberkite druskos ir įdėkite lauro lapus. Kotletus patroškinkite maždaug 10 minučių.
5. Pabarstykite susmulkintais krapais. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
6. Pastebėjimas: Mes šį kartą pasirinkome valgyti su bulvių koše. Ji čia labai tiko. :)
Tikrai nerekomenduoju parduotuvėse pirkti žuvies faršo (atsiprašau visų, jei aš nežinau kur rasti nusipirkti skanaus ir kokybiško. Parašykite komentaruose, jeigu žinote vykusį ir skanų faršą, be jokių žvynų, kaulų ir akių). Geriau jau jį aš pasiruošiu pati. Tikriausiai sunkiausias darbas šiame patiekale ir yra pasiruošti žuvį. Nuskusti, išvalyti, nupjaustyti pelekus, išrenti didžiausius kaulus ir po to žuvį sumalti. Tačiau tai atlikus, pusė darbo jau padaryta. Lieka tik iškepti kotletukus ir juos patroškinti grietinėlės padaže.
Ingredientai
- Žuvies kotletams:
- malta žuvis: 1 kilogramo
- kiaušiniai: 1
- česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
- persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- grietinėlė: 200 mililitrų
- kukurūzų miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnio
- baltieji pipirai: žiupsnio
- aliejus (kepimui)
- Troškinimui:
- vanduo: 0,5 litro
- sviestas: 30 gramų
- grietinėlė: 200 mililitrų
- kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto
- smulkinti krapai: 2 valgomųjų šaukštų
- lauro lapai: 2
- druska: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į žuvies faršą įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, miltus ir supilkite grietinėlę. Masę gerai išmaišykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Formuokite maždaug kąsnio dydžio rutuliukus ir apkepkite iš visų pusių, po kelias minutes. Žinoma galite kepti ir didesnius kotletus, bet aš šį kartą norėjau visai mažyčių.
4. Iškeptus žuvies kotletus sudėkite į prikaistuvį. Užpilkite vandeniu maišytu su grietinėle ir kukurūzų miltais. Įberkite druskos ir įdėkite lauro lapus. Kotletus patroškinkite maždaug 10 minučių.
5. Pabarstykite susmulkintais krapais. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
6. Pastebėjimas: Mes šį kartą pasirinkome valgyti su bulvių koše. Ji čia labai tiko. :)
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
zuvis kiausiniai kotletai cesnakas prieskoniai grietinele krapai druska pipirai aliejus vanduo sviestas kukuruzu miltai
O čia labai skanu! :)

Žuvies kotletai su sūriu, kepti keptuvėje

Žuvis - lydeka drebučiuose su daržovėmis

Vilkžuvės kepsniai grietinėlės padaže

Kotletai troškinti su bulvėmis

Spageti žuvies ir grietinėlės padaže

Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru

Žuvies kotletai be kiaušinio

Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija

Kiaulienos kotletai su traškia plutele

Lydeka grietinėlės ir krapų padaže

Bulvių kotletai (su įdaru arba be)

Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje

Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos

ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE

ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS

SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS

SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI

RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS

RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ

ŽUVIES KOTLETAI SU SŪRIU

ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU

DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI

TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI

RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ