Troškinti žuvies kotletai be batono, grietinėlės ir krapų padaže
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai
Apie skanius žuvies kotletus svajoju jau senokai, bet vis virtuvėje neatsirasdavo tinkamos žuvies jiems kepti. Iš lyno kepti kotletus tikrai gaila, o karšius vyras rūkydavo. O vat lydeka kotletams tiko kuo idealiausiai.
Tikrai nerekomenduoju parduotuvėse pirkti žuvies faršo (atsiprašau visų, jei aš nežinau kur rasti nusipirkti skanaus ir kokybiško. Parašykite komentaruose, jeigu žinote vykusį ir skanų faršą, be jokių žvynų, kaulų ir akių). Geriau jau jį aš pasiruošiu pati. Tikriausiai sunkiausias darbas šiame patiekale ir yra pasiruošti žuvį. Nuskusti, išvalyti, nupjaustyti pelekus, išrenti didžiausius kaulus ir po to žuvį sumalti. Tačiau tai atlikus, pusė darbo jau padaryta. Lieka tik iškepti kotletukus ir juos patroškinti grietinėlės padaže.
1. Pirmiausia į žuvies faršą įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, miltus ir supilkite grietinėlę. Masę gerai išmaišykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Formuokite maždaug kąsnio dydžio rutuliukus ir apkepkite iš visų pusių, po kelias minutes. Žinoma galite kepti ir didesnius kotletus, bet aš šį kartą norėjau visai mažyčių.
4. Iškeptus žuvies kotletus sudėkite į prikaistuvį. Užpilkite vandeniu maišytu su grietinėle ir kukurūzų miltais. Įberkite druskos ir įdėkite lauro lapus. Kotletus patroškinkite maždaug 10 minučių.
5. Pabarstykite susmulkintais krapais. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
6. Pastebėjimas: Mes šį kartą pasirinkome valgyti su bulvių koše. Ji čia labai tiko. :)
Tikrai nerekomenduoju parduotuvėse pirkti žuvies faršo (atsiprašau visų, jei aš nežinau kur rasti nusipirkti skanaus ir kokybiško. Parašykite komentaruose, jeigu žinote vykusį ir skanų faršą, be jokių žvynų, kaulų ir akių). Geriau jau jį aš pasiruošiu pati. Tikriausiai sunkiausias darbas šiame patiekale ir yra pasiruošti žuvį. Nuskusti, išvalyti, nupjaustyti pelekus, išrenti didžiausius kaulus ir po to žuvį sumalti. Tačiau tai atlikus, pusė darbo jau padaryta. Lieka tik iškepti kotletukus ir juos patroškinti grietinėlės padaže.
Ingredientai
- Žuvies kotletams:
- malta žuvis: 1 kilogramo
- kiaušiniai: 1
- česnako granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
- persilado prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- grietinėlė: 200 mililitrų
- kukurūzų miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- smulkinti krapai: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnio
- baltieji pipirai: žiupsnio
- aliejus (kepimui)
- Troškinimui:
- vanduo: 0,5 litro
- sviestas: 30 gramų
- grietinėlė: 200 mililitrų
- kukurūzų miltai: 1 valgomojo šaukšto
- smulkinti krapai: 2 valgomųjų šaukštų
- lauro lapai: 2
- druska: žiupsnio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į žuvies faršą įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, miltus ir supilkite grietinėlę. Masę gerai išmaišykite.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
3. Formuokite maždaug kąsnio dydžio rutuliukus ir apkepkite iš visų pusių, po kelias minutes. Žinoma galite kepti ir didesnius kotletus, bet aš šį kartą norėjau visai mažyčių.
4. Iškeptus žuvies kotletus sudėkite į prikaistuvį. Užpilkite vandeniu maišytu su grietinėle ir kukurūzų miltais. Įberkite druskos ir įdėkite lauro lapus. Kotletus patroškinkite maždaug 10 minučių.
5. Pabarstykite susmulkintais krapais. Patiekite su mėgstamu garnyru ir skanaukite!
6. Pastebėjimas: Mes šį kartą pasirinkome valgyti su bulvių koše. Ji čia labai tiko. :)
Patiko receptas? Pasidalink!
Raktažodžiai:
zuvis, kiausiniai, kotletai, cesnakas, prieskoniai, grietinele, krapai, druska, pipirai, aliejus, vanduo, sviestas, kukuruzu miltai
Panašūs receptai
Vilkžuvės kepsniai grietinėlės padaže
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Žuvies kotletai be kiaušinio
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Žuvies kotletai su sūriu, kepti keptuvėje
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija
Žuvis - lydeka drebučiuose su daržovėmis