Traški žuvies filė, kepta orkaitėje

Kategorija: Žuvies patiekalai


Traški žuvies filė, kepta orkaitėje

Paskelbė:
26 Kovo 2019
Reikės:

  • 1 kg baltos žuvies file (pvz. pangasijos, menkės ir pan., naudojau šamo file);
  • 2 kiaušinių;
  • 4 forminio batono riekelių;
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus;
  • druskos, juodųjų pipirų;
padažui:
  • 4 v.š. majonezo;
  • 1 a.š. Dižono garstyčių;
  • citrinos sulčių;
  • saujelės pjaustytų šv.petražolių.
Gaminame

  1. Batono riekeles sudėkite į blenderį ir sumalkite. Pakepinkite sausoje keptuvėje, kol gražiai apskrus ir palikite atvėsti. Tuomet sumaišykite su aliejumi, druska ir juodaisiais pipirais.
  2. Žuvies file supjaustykite vienodais gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį voliokite į kiaušinio plakinį, džiūvėsėlius ir dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 min. (kepimo laikas priklausys nuo žuvies gabalėlių dydžių).
  3. Padažui skirtus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir patiekite prie žuvies.
Skanaus.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: