Troškinti žuvies kukuliai su morkų, porų ir grietinėlės padažu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Troškinti žuvies kukuliai su morkų, porų ir grietinėlės padažu

Paskelbė:
16 Rugsėjo 2024

Ingredientai

  • Smulkinta žuvis: 500 g
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Krakmolas: 2 v. š.
  • Prieskoniai „Krapas“ arba kiti žuvies mėgstami prieskoniai: 1 a. š.
  • Druska: pagal skonį
  • Baltieji pipirai: žiupsnelis
  • Sviestas: 30 g
  • Morka: 1 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Miltai: kukuliams apvolioti
  • Aliejus: kepimui
  • Troškinimui:
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Morka: 1 vnt.
  • Poras: 1 vnt.
  • Alyvuogių aliejus: šlakelis
  • Vanduo: 300 ml
  • Grietinėlė: 200 ml
  • Lauro lapai: 2 vnt.
  • Kukurūzų miltai: 1 v. š.
  • Prieskoniai „Sviestelis“: 1 a. š.
  • Smulkinti žalumynai: 1 v. š.


Recepto paruošimas

1. Svogūną ir morką nulupkite, nuplaukite, svogūną supjaustykite smulkiais gabalėliais, o morką sutarkuokite.

2. Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir apkepkite daržoves, kol jos suminkštės.

3. Į smulkintą žuvį įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, prieskonius ir apkepintas daržoves. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.

4. Iš gautos masės suformuokite nedidelius kukulius, juos apvoliokite miltuose ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje iki auksinės spalvos.

5. Troškinimui skirtas daržoves nulupkite, nuplaukite, svogūną ir porą pasmulkinkite, o morką sutarkuokite.

6. Sudėkite daržoves į puodą, įpilkite alyvuogių aliejaus ir pakepinkite.

7. Į puodą su daržovėmis sudėkite apkepintus kukulius, įberkite prieskonių, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie 15 minučių.

8. Grietinėlę sumaišykite su kukurūzų miltais ir smulkintais žalumynais.

9. Supilkite į puodą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: