ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai
- žuvies filė: 500 gramų (naudota menkė)
- česnakas: 2 skiltelių
- sezamo sėklos: poros šaukštų
- kiaušiniai: 1
- malti džiūvėsėliai: kelių šaukštų
- svogūnai: 2
- raudonosios paprikos: 1
- konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės
- Tailandietiškas saldus čili padažas
- citrinos sultys: šiek tiek
- druska
- pipirai
- džiovintos petražolės
- Iš pradžių į virtuvinį trintuvą (kombainą) sudedame pasmulkintą žuvies filė, česnako skilteles bei pusę svogūno. Viską sumalame, įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsius, sezamo sėklas, pagardiname druska ir pipirais bei sumaišome.
- Tuomet likusį svogūną supjaustome pusžiedžiais, suberiame į keptuvę bei pakepiname minutę kitą su šlakeliu aliejaus. Paskui ant svogūnų patalo dedame kukulius, suformuotus iš žuvies faršo. Truputį pakepiname bei į keptuvę įpilame šiek tiek vandens. Keptuvę uždengiame bei leidžiame kukuliams pasitroškinti. Po kelių minučių į keptuvę sudedame konservuotus pasmulkintus pomidorus, supilame sultis nuo jų. Įberiame šiek tiek druskos. Be to, įpilame Tailandietiško saldaus čili padažo. Jo kiekis visiškai priklausys nuo jūsų skonio - jeigu mėgstate aštriau, tai šliūkštelkite jo daugiau. Galiausiai, sudedame juostelėmis supjaustytą papriką, įspaudžiame citrinos sulčių. Vėl keptuvę uždengiame bei paliekame troškintis maždaug 5-7 minutes. Keptuvę nuimame nuo ugnies, suberiame džiovintas petražoles bei išmaišome.
- Žuvies kukulius patiekiame su kuskuso kruopomis bei daržovėmis. Mėgaujamės!
Panašūs receptai
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
Žuvies ir pomidorų troškinys su aštriu padažu
ŽIRNELIŲ IR ŽUVIES MIŠRAINĖ
Žuvies kotletai su kiaulienos šoninės ir baravykų įdaru
ŽUVIES SUKTINUKAI
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
Žuvies kotletai be kiaušinio
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
BULVINIAI BLYNAI SU ŽUVIMI
Troškintas karpis