ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE

Kategorija: Žuvies patiekalai


ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE

Paskelbė:
27 Kovo 2019

    • žuvies filė: 500 gramų (naudota menkė)
    • česnakas: 2 skiltelių
    • sezamo sėklos: poros šaukštų
    • kiaušiniai: 1
    • malti džiūvėsėliai: kelių šaukštų
    • svogūnai: 2
    • raudonosios paprikos: 1
    • konservuoti pomidorai savo sultyse: 1 skardinės
    • Tailandietiškas saldus čili padažas
    • citrinos sultys: šiek tiek
    • druska
    • pipirai
    • džiovintos petražolės
  1. Iš pradžių į virtuvinį trintuvą (kombainą) sudedame pasmulkintą žuvies filė, česnako skilteles bei pusę svogūno. Viską sumalame, įmušame kiaušinį, suberiame džiūvėsius, sezamo sėklas, pagardiname druska ir pipirais bei sumaišome.
  2. Tuomet likusį svogūną supjaustome pusžiedžiais, suberiame į keptuvę bei pakepiname minutę kitą su šlakeliu aliejaus. Paskui ant svogūnų patalo dedame kukulius, suformuotus iš žuvies faršo. Truputį pakepiname bei į keptuvę įpilame šiek tiek vandens. Keptuvę uždengiame bei leidžiame kukuliams pasitroškinti. Po kelių minučių į keptuvę sudedame konservuotus pasmulkintus pomidorus, supilame sultis nuo jų. Įberiame šiek tiek druskos. Be to, įpilame Tailandietiško saldaus čili padažo. Jo kiekis visiškai priklausys nuo jūsų skonio - jeigu mėgstate aštriau, tai šliūkštelkite jo daugiau. Galiausiai, sudedame juostelėmis supjaustytą papriką, įspaudžiame citrinos sulčių. Vėl keptuvę uždengiame bei paliekame troškintis maždaug 5-7 minutes. Keptuvę nuimame nuo ugnies, suberiame džiovintas petražoles bei išmaišome.
  3. Žuvies kukulius patiekiame su kuskuso kruopomis bei daržovėmis. Mėgaujamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: