Žuvies piršteliai orkaitėje
Kategorija: Žuvies patiekalai
Tai ganėtinai greitai pagaminami žuvies piršteliai. Man asmeniškai didžiausias džiaugsmas, kad šiuos žuvų pirštelius su didžiuliu malonumu valgė net ir mano vaikai, kurie nėra didžiuliai žuvies mėgėjai. Norėčiau, kad jie žuvies valgytų daug dažniau.
Žinoma, patiekti su česnakiniu padažu jie nebebūna tokie sveiki, kaip būtų valgomi vieni, bet kad daug sveikesni bei skanesni nei pirkti žuvų piršteliai tai galiu garantuotai užtikrinti.
1. Pirmiausia žuvį supjaustykite pailgomis juostelėmis.
2. Tada pabarstykite prieskoniais ir druska.
3. Apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir tuomet džiūvėsėliuose.
4. Po to sudėkite į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
5. Padažas: Česnaką pasmulkinkite, išmaišykite su majonezu, pomidorų padažų, druska ir garstyčiomis. Gerai permaišykite.
6. Patiekite žuvies pirštelius su česnakiniu majonezo padažu ir skanaukite!
Žinoma, patiekti su česnakiniu padažu jie nebebūna tokie sveiki, kaip būtų valgomi vieni, bet kad daug sveikesni bei skanesni nei pirkti žuvų piršteliai tai galiu garantuotai užtikrinti.
Ingredientai
- baltos žuvies filė: 500 gramų (naudoju otą)
- žolelių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- žuvies prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: pagal skonį
- baltieji pipirai: žiupsnio
- džiūvėsėliai: 4 valgomųjų šaukštų
- kiaušiniai: 1
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- Padažui:
- majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
- grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
- pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
- druska: žiupsnio
- česnakas: 1 skiltelės
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žuvį supjaustykite pailgomis juostelėmis.
2. Tada pabarstykite prieskoniais ir druska.
3. Apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir tuomet džiūvėsėliuose.
4. Po to sudėkite į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
5. Padažas: Česnaką pasmulkinkite, išmaišykite su majonezu, pomidorų padažų, druska ir garstyčiomis. Gerai permaišykite.
6. Patiekite žuvies pirštelius su česnakiniu majonezo padažu ir skanaukite!
Raktažodžiai:
zuvis, zuvies pirsteliai, zuvu pirsteliai, majonezas, garstycios, zuvies file, otas, prieskoniai, zuvies prieskoniai, pomidoru padazas, kiausiniai, miltai, druska
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
ŽUVIES SUKTINUKAI
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
Šventinis dvieju žuvų terinas
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
ŽUVIES KEPSNELIAI
Orkaitėje keptas šamas
ŽUVIES SUKINUKAI
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
ŽUVIES SUKTINUKAI SU RIKOTOS IR BROKOLIŲ KREMU
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje
Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ
Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
ŽIRNELIŲ IR ŽUVIES MIŠRAINĖ
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI