Žuvies piršteliai orkaitėje

Kategorija: Žuvies patiekalai


Žuvies piršteliai orkaitėje

Paskelbė:
25 Kovo 2022
Tai ganėtinai greitai pagaminami žuvies piršteliai. Man asmeniškai didžiausias džiaugsmas, kad šiuos žuvų pirštelius su didžiuliu malonumu valgė net ir mano vaikai, kurie nėra didžiuliai žuvies mėgėjai. Norėčiau, kad jie žuvies valgytų daug dažniau.

Žinoma, patiekti su česnakiniu padažu jie nebebūna tokie sveiki, kaip būtų valgomi vieni, bet kad daug sveikesni bei skanesni nei pirkti žuvų piršteliai tai galiu garantuotai užtikrinti.



Ingredientai



  • baltos žuvies filė: 500 gramų (naudoju otą)
  • žolelių prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • žuvies prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: pagal skonį
  • baltieji pipirai: žiupsnio
  • džiūvėsėliai: 4 valgomųjų šaukštų
  • kiaušiniai: 1
  • miltai: 2 valgomųjų šaukštų
  • Padažui:
    • majonezas: 2 valgomųjų šaukštų
    • grūdėtosios garstyčios: 1 arbatinio šaukštelio
    • pomidorų padažas: 1 valgomojo šaukšto
    • druska: žiupsnio
    • česnakas: 1 skiltelės


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia žuvį supjaustykite pailgomis juostelėmis.
2. Tada pabarstykite prieskoniais ir druska.
3. Apvoliokite miltuose, kiaušinio plakinyje ir tuomet džiūvėsėliuose.
4. Po to sudėkite į kepimo indą ir kepkite įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 15-20 minučių.
5. Padažas: Česnaką pasmulkinkite, išmaišykite su majonezu, pomidorų padažų, druska ir garstyčiomis. Gerai permaišykite.
6. Patiekite žuvies pirštelius su česnakiniu majonezo padažu ir skanaukite!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: