Tortilija arba lavašas su lašiša

Kategorija: Užkandžių receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Tortilija arba lavašas su lašiša

Paskelbė:

Tortilija arba lavašas su lašiša yra puikus ir greitas pasirinkimas norintiems mėgautis sveiku ir skaniu užkandžiu ar lengvu pietumis. Lašiša suteikia ne tik išskirtinį skonį, bet ir daug naudingų medžiagų, tokių kaip omega-3 riebalų rūgštys, kurios yra svarbios širdies ir smegenų sveikatai. Kombinuojant su varškės sūreliu ir šviežiais salotų lapais, šis patiekalas tampa ne tik skaniu, bet ir maistingu pasirinkimu.


Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?

  • Lašiša – Lašiša yra puikus omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kurie teigiamai veikia širdį, mažina uždegimus ir gerina smegenų funkcijas. Tai taip pat yra puikus baltymų šaltinis, kuris prisideda prie raumenų atsistatymo ir stiprinimo.
  • Varškės sūrelis – Varškės sūrelis yra mažai kaloringas ir turi daug baltymų, kas padeda augti ir atsigauti audiniams, taip pat prisideda prie virškinimo sveikatos.
  • Salotų lapai – Salotos yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, įskaitant vitaminą K, kuris svarbus kaulų sveikatai, taip pat daug skaidulų, kurios gerina virškinimą ir reguliuoja cukraus kiekį kraujyje.


Ingredientai

  • tortilijos lakštai (arba lavašas)
  • tepamas varškės sūrelis
  • lašiša
  • salotų lapai


Recepto paruošimas

1. Iš pradžių tortiliją ištepkite su vaškės sūreliu, dėkite salotos lapą, ant viršaus lašišos gabaliukus. Susukite į volelį, tuomet įvyniokite į maistinę plėvėlę bei palikite mažiausiai porai valandų šaldytuve.

2. Po to išėmusios supjaustykite ritinėliais. Mėgaukitės!

3. Pastebėjimas: Man asmeniškai jie skanesni su tortilija nei su lavašu.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook