Keptuvėje keptas jūros ešerys azijietiškai
Kategorija: Žuvies patiekalai
Labai tiesiog nuostabus žuvies paruošimo receptas. O jūros ešerys man pačiai yra viena iš pačių tobuliausių ir skaniausių žuvų, tik kiek gaila kad retai ją gaminame. Linkiu visiems šios žuvies (ir apskritai žuvies) valgyti kuo daugiau. Ne tik, kad skanu, bet ir sveika. Bėgam gamint!
1. Pirmiausia ryžius išvirkite kaip visada (pasūdytame vandenyje santykiu 1 stiklinė ryžių : 1,6 stiklinės vandens nemaišydami ir neatidengdami 12 minučių nuo užvirimo).
2. Tuomet daržoves salotoms pamarinuokite: šiaudeliais supjaustykite morką bei ridikėlius, dėkite čili pipiro griežinėlių, užpilkite acto, cukraus ir vandens mišiniu, geriausia būtų pamarinuoti bent vieną dieną, bet jei skubate galite pamarinuoti ir trumpai. Agurkus dėdami tik prieš patiekdami.
3. Padažas: Pagaminkite iš susmulkinto ir pakepinto pomidoro, česnako, imbiero bei nurodytų padažų - viską pakepinkite ir sumaišykite keptuvėje, ragaukite ir reguliuokite visus skonius.
4. Po to padažą išimkite iš keptuvės ir keptuvėje apkepinkite ešerį iš abiejų pusių po keletą minučių.
5. Tada atgal sudėkite padažą ir viską dar šiek tiek pašildykite, sudėkite žalumynus. Patiekite ir skanaukite! ;)
Ingredientai
- jūros ešeriai: 2
- Padažui:
- pomidorai
- imbieras
- česnakas
- medus
- žuvies padažas
- teriyaki padažas
- hoisin padažas
- sriracha
- svogūnų laiškai
- kalendra
- pipirai
- druska
- Salotoms:
- morkos
- ridikėliai
- agurkai
- čili pipirai
- actas
- cukrus
- Jei norisi (patiekimui):
- basmati ryžiai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ryžius išvirkite kaip visada (pasūdytame vandenyje santykiu 1 stiklinė ryžių : 1,6 stiklinės vandens nemaišydami ir neatidengdami 12 minučių nuo užvirimo).
2. Tuomet daržoves salotoms pamarinuokite: šiaudeliais supjaustykite morką bei ridikėlius, dėkite čili pipiro griežinėlių, užpilkite acto, cukraus ir vandens mišiniu, geriausia būtų pamarinuoti bent vieną dieną, bet jei skubate galite pamarinuoti ir trumpai. Agurkus dėdami tik prieš patiekdami.
3. Padažas: Pagaminkite iš susmulkinto ir pakepinto pomidoro, česnako, imbiero bei nurodytų padažų - viską pakepinkite ir sumaišykite keptuvėje, ragaukite ir reguliuokite visus skonius.
4. Po to padažą išimkite iš keptuvės ir keptuvėje apkepinkite ešerį iš abiejų pusių po keletą minučių.
5. Tada atgal sudėkite padažą ir viską dar šiek tiek pašildykite, sudėkite žalumynus. Patiekite ir skanaukite! ;)
Raktažodžiai:
ezerys, juros eserys, keptas eserys, zuvis, imbieras, cesnakas, teriyaki padazas, zuvies padazas, hoisin padazas, sriracha, ridikeliai, agurkai, cili, cili pipirai, ryziai, azijietiska
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Jūros kopūstų ir morkų salotos
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
Lašišos iešmeliai
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Ką daryti, jei norite per savaitę numesti iki 8 kilogramų?
ŽUVIES SUKINUKAI
TAILANDIETIŠKI ŽUVIES KEPSNELIAI
WOK ryžių makaronai su kiauliena
ŽUVIES APKEPAS SU CUKINIJA IR RIKOTA
Keptuvėje kepta traški dorada su daržovėmis
Turkiška lęšių ir ryžių sriuba
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
Lengvai pagaminamas daržovių troškinys
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
Suši su krabų lazdelėmis, agurkais ir avokadu
Salierų padažas žuvies patiekalams
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
ŽUVIES KOTLETAI SU SŪRIU
Jautienos kukuliai su kario ir kokosų pieno padažu
Risotto (ryžių rizotas)
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje