Keptuvėje kepti ešeriai su lenkišku padažu iš kiaušinių

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Keptuvėje kepti ešeriai su lenkišku padažu iš kiaušinių

Paskelbė:

Keptuvėje kepti ešeriai su lenkišku padažu iš kiaušinių


Šis receptas su keptais ešeriais ir tradiciniu lenkišku kiaušinių padažu yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta žuvį su kreminiu ir šviežiu padažu. Ešeriai kepti su sviestu ir apvolioti miltuose, o lenkiškas kiaušinių padažas suteikia patiekalui subtilų skonį ir švelnumą. Padažas iš virtų kiaušinių, citrinos sulčių ir petražolių suteikia gaivumo, o sviestas ir juodieji pipirai – pikantišką ir sodrų aromatą.


Kodėl šis receptas naudingas sveikatai?


Ešeriai – tai liesa ir lengvai virškinama žuvis, turinti daug baltymų, mažai riebalų ir puikių omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, kurie palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą. Kiaušiniai suteikia daug baltymų, taip pat yra vertingas vitamino D, B12 ir seleno šaltinis, kurie yra svarbūs kaulų sveikatai, imunitetui ir medžiagų apykaitai. Petražolės yra turtingos vitaminais A, C ir K, kurios stiprina imuninę sistemą, gerina odos būklę ir turi antioksidacinių savybių. Citrinos sultys ne tik suteikia gaivumo ir rūgštumo, bet ir yra puikus vitamino C šaltinis, kuris palaiko organizmo atsparumą infekcijoms.


Ingredientai

  • ešeriai
  • sviestas: 70 gramų
  • kiaušiniai: 2 (kietai virti)
  • citrinos sultys: pagal skonį
  • smulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
  • druska
  • juodieji pipirai
  • miltai


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia ežere pasigauname ešerius. Na, arba tiesiog nusiperkame. :)

2. Jeigu neplanuojate kepti tą pačią dieną, tai apiberkite ešerius druska (pasūdykite), kad nesugestų.

3. Po to nulupame bei išdarinėjame ešerius. Pagardiname druska bei juodaisiais pipirais.

4. Apvoliojame miltuose bei iškepame keptuvėje su sviestu arba aliejumi.

5. Išverdame kietai du kiaušinius.

6. Išlydome keptuvėje sviestą.

7. Nugraibome susidariusias putas. Įberiame druskos, juodųjų pipirų, įpilame citrinos sulčių, sudedame petražoles, išmaišome ir suberiame kubeliais supjaustytus virtus kiaušinius bei šiek tiek pakaitiname.

8. Patiekiame kiaušinių padažą su keptais ešeriais ir skanaujame!