Orkaitėje keptas aštuonkojis su smidrais ir balzaminiu špinatų padažu
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai
Šis patiekalas su aštuonkoju, smidrais ir balzaminiu špinatų padažu sukuria puikų skonio derinį – švelnus aštuonkojis ir traškūs smidrai derinami su švelniu ir pikantišku špinatų padažu. Tai puikus patiekalas tiek šventiniam stalui, tiek ir tiems, kurie nori pasimėgauti šiuolaikine jūros gėrybių bei daržovių kombinacija.
Nauda sveikatai:
Aštuonkojis yra puikus baltymų ir sveikųjų riebalų šaltinis, o smidrai ir špinatai prisotina organizmą vitaminu K, folio rūgštimi bei antioksidantais. Balzamiko actas ir alyvuogių aliejus prideda ne tik skonio, bet ir naudingų medžiagų, tokių kaip mononesotieji riebalai, kurie gerina širdies ir kraujagyslių sistemą.
Ingredientai
- aštuonkojai: 1
- sausas raudonas vynas: 100 mililitrų
- alyvuogių aliejus
- rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- pipirai
- čiobrelis
- lauro lapai
- česnakas: pagal skonį
- smidrai: ryšelio
- pomidoriukai: 1 šakos
- aliejus
- druska
- pipirai
- kalendra: 1 didesnės saujos
- špinatai: 1 saujos
- alyvuogių aliejus: 100 mililitrų
- balzaminis actas: 40 mililitrų
- česnakas: 1 skiltelės
- cukrus
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia aštuonkojį nuplauname, nusausiname ir sudedame į kepimo indą.
2. Apšlakstome šį gėrį alyvuogių aliejumi ir apibarstome prieskoniais.
3. Tada supilame vyną, įmetame čiobrelio šakelių bei lauro lapų.
4. Įkaitiname orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros ir kepame aštuonkoji maždaug 1,5-2 valandas. Jis privalo tapti minkštas ir lengvai kramtomas.
5. Padažas: Nurodytus ingredientus sudedame į blenderį ir sukame, kol pasieks norimą konsistenciją. Paragaujame ar nieko pagal skonį netrūksta, ar pakanka sūrumo, saldumo, rūgštumo.
6. Daržoves apšlakstome aliejumi, pabarstome druskos ir pipirais. Nepamirtame smidrams nulaužyti kotelius, galima juos ir nuskusti.
7. Kepame orkaitėje, kol tampa minkštos, bet neištižusios.
8. Patiekiame viską kartu ir lepinamės!