Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai

Kategorija: Kamado Bono Receptai / Žuvies patiekalai


Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai

Paskelbė:
22 Balandžio 2022
Kas gi nemėgsta rūkytos žuvies? Nuo tos dienos kai įsigijau kamado kepsninę bandau pačius įvairiausius patiekalus ir nesvarbu koks lauke oras. Pagaliau atėjo eilė išsirūkyti žuvies, o namuose turėjau ešerių. Galiu pasakyti, kad kaip pirmam kartui viskas pavyko tiesiog puikiai ir nėra gėda pasidalinti visa proceso eiga su Jumis visais. Tikrai garantuoju, kad Jums patiks. :)



Ingredientai



  • ešeriai: 2 kilogramų
  • druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • trintas česnakas: 6 skiltelių

Recepto paruošimas



1. Pirmiausia susiruošiame ešerius - juos išvalome ir nuplauname.
2. Tada paruošiame Kamado tipo kepsninę netiesioginiam kepimui.
3. Uždegame anglis specialiu įdegikliu ir palaukiame kol temperatūra pasieks 120 laipsnių.
4. Tada pridarome viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi kuo tolygiau.
5. Ant anglių padedame rūkymo kubelį (aš naudojau "Mojobricks BAR-B-CUBE mApple").
6. Išvalytus ešerius įtriname prieskoniais, sudedame ant kepsninės grotelių ir rūkome 90 minučių. Skanaujame!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: