Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai
Kategorija: Kamado Bono Receptai / Žuvies patiekalai
Kas gi nemėgsta rūkytos žuvies? Nuo tos dienos kai įsigijau kamado kepsninę bandau pačius įvairiausius patiekalus ir nesvarbu koks lauke oras. Pagaliau atėjo eilė išsirūkyti žuvies, o namuose turėjau ešerių. Galiu pasakyti, kad kaip pirmam kartui viskas pavyko tiesiog puikiai ir nėra gėda pasidalinti visa proceso eiga su Jumis visais. Tikrai garantuoju, kad Jums patiks. :)
1. Pirmiausia susiruošiame ešerius - juos išvalome ir nuplauname.
2. Tada paruošiame Kamado tipo kepsninę netiesioginiam kepimui.
3. Uždegame anglis specialiu įdegikliu ir palaukiame kol temperatūra pasieks 120 laipsnių.
4. Tada pridarome viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi kuo tolygiau.
5. Ant anglių padedame rūkymo kubelį (aš naudojau "Mojobricks BAR-B-CUBE mApple").
6. Išvalytus ešerius įtriname prieskoniais, sudedame ant kepsninės grotelių ir rūkome 90 minučių. Skanaujame!
Ingredientai
- ešeriai: 2 kilogramų
- druska: 1,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- trintas česnakas: 6 skiltelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia susiruošiame ešerius - juos išvalome ir nuplauname.
2. Tada paruošiame Kamado tipo kepsninę netiesioginiam kepimui.
3. Uždegame anglis specialiu įdegikliu ir palaukiame kol temperatūra pasieks 120 laipsnių.
4. Tada pridarome viršutinę ir apatinę oro sklendes, kad temperatūra laikytųsi kuo tolygiau.
5. Ant anglių padedame rūkymo kubelį (aš naudojau "Mojobricks BAR-B-CUBE mApple").
6. Išvalytus ešerius įtriname prieskoniais, sudedame ant kepsninės grotelių ir rūkome 90 minučių. Skanaujame!
Raktažodžiai:
zuvis, rukyta zuvis, eseriai, rukyti eseriai, druska, pipirai, juodieji pipirai, cesnakas, trintas cesnakas
Karka kamado tipo grilyje (marinuota giroje)
Kepti vištienos sparneliai kamado kepsninėje
Kepta višta kamado kepsninėje
Kepti ir rūkyti kiaulienos šonkauliai kamado kepsninėje
Lašiša kamado grilio kepsninėje ant medinių lentelių
Aštrūs vištienos sparneliai, kepti kamado
Kugelis keptas kamado tipo grilyje
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
Kamado grilyje keptos karališkos krevetės be kiauto su daržovėmis
RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
Žuvies piršteliai orkaitėje
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU RYŽIAIS
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Sveiko gyvenimo receptas: Norint pasitikrinti skydliaukę, reikalingas tik termometras!
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Pica kepta kepsninėje
Kepta skumbrė grilyje
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija
Burgeriai - Kaip padaryti kokybišką?
VIŠTIENOS IR BULVIŲ APKEPAS
ŽUVIES IR KUKURŪZŲ MIŠRAINĖ