Krapų ir kaparėlių padažas prie žuvies patiekalų
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Padažų, užpilų, pagardų receptai

Krapų ir kaparėlių padažas prie žuvies patiekalų
Krapų ir kaparėlių padažas yra puikus pasirinkimas prie žuvies patiekalų, suteikiantis gaivumo ir subtilaus skonio. Jis labai lengvai paruošiamas, nes tereikia sumaišyti natūralų jogurtą, majonezą, krapus ir kaparėlius. Šis padažas puikiai papildo žuvies patiekalus, suteikdamas jiems kreminį ir gaivų skonį su šiek tiek rūgštelės.
Kodėl šis padažas naudingas sveikatai?
Padaže naudojami ingredientai turi daug naudingų savybių. Jogurtas turi probiotikų, kurie padeda palaikyti sveiką virškinimo sistemą. Krapai yra puikus vitaminų A, C, K ir mineralų šaltinis, jie taip pat turi antioksidacinių ir priešuždegiminių savybių. Kaparei – tai ne tik puikus skonis, bet ir šaltinis įvairių naudingų mineralų, tokių kaip magnis ir geležis, kurie yra svarbūs širdies ir kraujagyslių sistemai.
Ingredientai
- natūralus jogurtas: 150 gramų
- majonezas: 80 gramų
- džiovinti krapai: 0,5 arbatinio šaukštelio
- smulkiai pjaustyti kaparėliai: 2 valgomųjų šaukštų
- smulkinti švieži krapai: 3 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Pasigaminti šį padažiuką tikrai labai lengva. Tiesiog visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje ir paruoštą padažą atšaldome kelias valandas šaldytuve prieš vartodami.
2. Tiekiame ir skanaujame!
Panašūs receptai











