graikiško jogurtas padažas prie vištienos kepsnio, suktinukų ar filė
Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Patiekalai iš vištienos ir paukštienos

Raita yra gaivus, skanus ir lengvas jogurto padažas, puikiai papildantis vištienos kepsnius, suktinukus ar filė. Sušvelnintas aštrių aitriųjų pipirų ir šviežių žolelių, tokių kaip kalendra ir mėta, skonis sukuria subalansuotą ir gaivų skonio derinį. Citrinos sultys prideda šviežumo, o česnakas ir pipirai suteikia šiek tiek ryškumo ir aromato. Šis padažas ne tik puikiai papildo mėsos patiekalus, bet ir suteikia papildomą maistinę vertę.
Kodėl šis padažas naudingas sveikatai?
Raita padažas yra ne tik skanus, bet ir naudingas sveikatai, nes jame yra graikiško jogurto, kuris turi probiotikų, gerinančių virškinimą ir stiprinančių imunitetą. Kalendra ir mėtos praturtina jį vitaminais, mineralais ir antioksidantais, kurie padeda kovoti su uždegimais, gerina virškinimą ir turi raminamąjį poveikį. Citrinos sultys yra puikus vitamino C šaltinis, kuris stiprina imuninę sistemą ir padeda kovoti su peršalimo ligomis. Aitrieji pipirai turi medžiagų, kurios padeda paspartinti medžiagų apykaitą ir turi priešuždegiminių savybių.
Ingredientai
- graikiškas jogurtas: 250 mililitrų
- smulkinta šviežia kalendra: 1 pundelio
- smulkinti mėto lapeliai: ~15
- smulkinti žali čili be sėklų: 1-2
- susmulkintas česnakas: 1 skiltelės
- citrinos sultys
- pipirai
- druska
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia iš žalių aitriųjų pipirų pašaliname sėklas. Jeigu mėgstate aštriau - naudojame dvi, jeigu švelniau - užteks vienos.
2. Tada graikišką natūralų jogurtą, kalendrą, mėtas, česnaką bei aitriuosius pipirus sudedame į elektrinio trintuvo indą. Sutriname iki vientisos konsistencijos.
3. Po to padažą pagal savo skonį pagardiname citrinos sultimis, druska ir žiupsneliu pipirų. Patiekiame prie vištienos ir skanaujame!
Panašūs receptai











