Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle

Kategorija: Grybų patiekalai / Padažai, užpilai, pagardai


Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle

Paskelbė:
22 Vasario 2022
Toks džiovintų grybų padažas iš baravykų mūsų šeimai labai tinka prie visų mėsos kepsnių. Net ir tas pats paprasčiausias, kartais jau atrodo pabodęs karbonadas atgyja visiškai naujomis ir kitokiomis, dar neragautomis skonio gamomis. 



Ingredientai



  • džiovinti baravykai: 1 saujos
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • druska: žiupsnio
  • pipirai: žiupsnio
  • padažų prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio (įprastai naudoju "Svietelis")
  • sviestas: 30 gramų
  • krapai: ryšulėlio
  • grietinėlė: 200 mililitrų


Recepto paruošimas



1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti maždaug porą valandų.
2. Tada sviestą ištirpinkite.
3. Svogūną nulupkite bei supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Tuomet į sviestą berkite svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.
5. Suberkite grybus ir pakepinkite maždaug 5 minutes.
6. Po to pilkite grietinėlę, berkite druską, pipirus ir padažų prieskonius. Pakaitinkite maždaug 10 minučių, kol padažas pradeda tirštėti.
7. Suberkite susmulkintus krapus ir viskas, mūsų padažas paruoštas!



Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: