Džiovintų grybų - baravykų padažas su grietinėle
Kategorija: Grybų patiekalai / Padažai, užpilai, pagardai
Toks džiovintų grybų padažas iš baravykų mūsų šeimai labai tinka prie visų mėsos kepsnių. Net ir tas pats paprasčiausias, kartais jau atrodo pabodęs karbonadas atgyja visiškai naujomis ir kitokiomis, dar neragautomis skonio gamomis.
1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti maždaug porą valandų.
2. Tada sviestą ištirpinkite.
3. Svogūną nulupkite bei supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Tuomet į sviestą berkite svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.
5. Suberkite grybus ir pakepinkite maždaug 5 minutes.
6. Po to pilkite grietinėlę, berkite druską, pipirus ir padažų prieskonius. Pakaitinkite maždaug 10 minučių, kol padažas pradeda tirštėti.
7. Suberkite susmulkintus krapus ir viskas, mūsų padažas paruoštas!
Ingredientai
- džiovinti baravykai: 1 saujos
- svogūnai: 1 (didelio)
- druska: žiupsnio
- pipirai: žiupsnio
- padažų prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio (įprastai naudoju "Svietelis")
- sviestas: 30 gramų
- krapai: ryšulėlio
- grietinėlė: 200 mililitrų
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia džiovintus baravykus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti maždaug porą valandų.
2. Tada sviestą ištirpinkite.
3. Svogūną nulupkite bei supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Tuomet į sviestą berkite svogūną ir pakepinkite, kol šis suminkštėja.
5. Suberkite grybus ir pakepinkite maždaug 5 minutes.
6. Po to pilkite grietinėlę, berkite druską, pipirus ir padažų prieskonius. Pakaitinkite maždaug 10 minučių, kol padažas pradeda tirštėti.
7. Suberkite susmulkintus krapus ir viskas, mūsų padažas paruoštas!
Raktažodžiai:
dziovinti grybai, baravykai, grybai, grybu padazas, baravyku padazas, grietinele, svogunai, krapai, sviestas
GRYBŲ PADAŽAS MĖSAI
Baravykų sriuba
Bulvienė su džiovintais grybais
Bulviniai švilpikai arba šiuškės su spirgučių padažu
Silkė su grybais ir pupelėmis - receptas plinta kaip virusas
Kokosinė daržovių sriuba su krevetėmis
Balandėliai su faršu be ryžių su džiovintų baravykų padažu
Kaimiška žuvienė su ryžiais
KIAULIENOS KEPSNYS SU SVOGŪNŲ PADAŽU
KIAULIENOS SPRANDINĖ SU SLYVOMIS IR DŽIOVINTAIS GRYBAIS
Grybų padažas
Makaronai su jūros gėrybių ir šoninės padažu
Grybai su riešutais
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU
Skanus padažas balandėliams
Gardžioji silkė su burokėliais, grybais ir obuoliais
KARŠTAS PADAŽAS PRIE VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖS
GRYBŲ PADAŽAS | RECEPTAS
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ TROŠKINYS
BUROKĖLIŲ SRIUBA SU FRIKADELĖMIS IR BARAVYKAIS
Sprandinės suktinukai su grybais
TROŠKINTI GRYBAI SU ŠONINE IR GRIETINĖLE
Troškinti rauginti kopūstai su rūkytais šonkauliukais
RECEPTAS: JAUTIENOS BEFSTROGENAS