Tartaro padažas

Kategorija: Padažų, užpilų, pagardų receptai / Vegetariški / Veganiški patiekalai


Tartaro padažas

Paskelbė:

Tartaro padažas su tunu ir avokadais: Gaivus ir skanus užkandis

Šis tartaras su tunu (arba lašiša) ir avokadu yra puikus patiekalas, suteikiantis šviežių ir švelnių skonių derinį. Svarbu atkreipti dėmesį į padažo sudedamąsias dalis, kurios papildo žuvį ir daržoves bei suteikia tartarui subtilų, tačiau ryškų skonį. Padažas, pagamintas su alyvuogių ir sezamo aliejumi, sojos padažu, citrinos sultimis ir skrudintomis sezamo sėklomis, sukuria puikų skonio balansą.


Ingredientai tartarui:


  • Tunas (arba lašiša) suteikia šviežią ir švelnų skonį.
  • Avokadas prisideda prie kreminės tekstūros ir švelniai riebaus skonio.
  • Pomidorai ir svogūnų laiškai suteikia šviežumo ir šiek tiek aštrumo.
  • Lašišos ikrai puikiai papildo patiekalą su savo sūrumu ir tekstūra.


Ingredientai

Tuno tartaras:
  • žalias tunas: 200 gramų (galima pakeisti į lašišą)
  • druska
  • šviežiai malti pipirai
  • alyvuogių aliejus
  • avokadai: 0,5 nedidelio
  • citrinos sultys
  • pomidorai: 1 didelio
  • smulkiai pjaustyti svogūnų laiškai: 1 valgomojo šaukšto
  • lašišos ikrai: 1 valgomojo šaukšto
Padažui:
  • alyvuogių aliejus: 4 valgomųjų šaukštų
  • sezamo aliejus: 1 valgomojo šaukšto
  • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
  • druska
  • skrudintos sezamo sėklos: 1 valgomojo šaukšto


Recepto paruošimas

1. Pirmiausia tuną (arba lašišą) supjaustome kubeliais.

2. Tada įpilame šlakelį alyvuogių aliejaus, įberiame druskos bei pipirų. Išmaišome.

3. Avokadą supjaustome kubeliais. Įpilame šlakelį citrinos sulčių, druskos ir išmaišome.

4. Tuomet pomidorą kelias sekundes palaikome įmerkę į karštą vandenį.

5. Perliejame šaltu vandeniu, nulupame odelę, padaliname į keturias dalis, pašaliname sėklas ir supjaustome kubeliais.

6. Padažui visus nurodytus ingredientus sumaišome tarpusavyje.

7. Kulinarinio žiedo pagalba suformuojame tartarą. Pirmą sluoksnį dedame pomidorų, antrą - avokadų, trečią - tuno (arba lašišos).

8. Papuošiame svogūnų laiškais ir ikrais. Skanaujame!