Lašišos tartaras su avokadu ir mangu
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai / Vegetariški / Veganiški patiekalai
Lašišos tartaras su avokadu ir mangais: Gaivus, egzotiškas ir lengvas užkandis
Šis lašišos tartaras su avokadu ir mangais yra puikus pasirinkimas, jei norite pasimėgauti šviežiu ir egzotišku užkandžiu, kuris derina žuvies, vaisių ir prieskonių skonį. Švelni lašiša, kreminis avokadas ir saldus mangas suteikia puikų skonio balansą, o padažas su laimo sultimis, sojos padažu ir wasabi krienais prideda pikantiškumo ir ryškumo.
Ingredientai
- pačios šviežiausios lašišos filė: ~300 gramų
- prinokę avokadai: 1
- prinokę mangai: 1
- šviežia kalendra: šiek tiek
- skrudintų sezamų aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- laimo vaisiaus sultys: iš 1 vnt.
- wasabi krienai: 1 arbatinio šaukštelio
- sojos padažas: 1 valgomojo šaukšto
- druska
- pipirai
- sezamo sėklos
Recepto paruošimas
1. Prieš pradėdami gamindami, lašišos filė maždaug 10-15 minučių įdėkite į šaldymo kamerą, kad šiek tiek pastingtų. Palaikius kameroje mūsų lašiša pjaustysis lengviau ir gausis gražūs, nesusitrynę gabaliukai.
2. Per tą laiką, kol žuvis poilsiauja šaldymo kameroje, pasiruoškite padažą. Į indą dėkite wasabi krienus, pilkite sojos padažą, laimo vaisiaus sultis, skrudintų sezamų aliejų, druską ir pipirus. Viską labai gerai išmaišykite.
3. Tada smulkiai supjaustykite avokadą, mangą ir padėkite į šalį.
4. Iš šaldymo kameros ištraukite lašišos filė, nupjaukite odą ir supjaustykite pusės arba 1 centimetro dydžio kubeliais. Supjaustytą žuvį suberkite į indą su padažu, berkite susmulkintą kalendrą, sezamų sėklas ir išmaišykite.
5. Po to imkite konditerinį žiedą, formelę, na, o jeigu nedreba rankos - formuokite gražią, sluoksniuotą krūvelę. Kadangi receptas pritaikytas dviem žmonės, tai ruoškite dvi porcijas. Ant pačio dugno sudėkite mažais kubeliais supjaustytus avokadus, tada mangus, o ant viršaus lašišos kubelius. Jeigu inde lieka dar daug padažo, nieko tokio. Likusio padažo nepilkite ant tartaro - jo bus pakankamai ant pačios žuvies ir lėkštėje nebus didelės balos (kalbu iš savo patirties).
6. Ant viršaus pabarstykite dar šiek tiek sezamų sėklų, susmulkintos kalendros ir patiekite su duonos arba krevečių traškučiais. Jeigu norisi pavalgyti dar sočiau, galite patiekti ir su virtais ryžiais. Skanaus!