Menkė citrinų padaže su grietinėle

Kategorija: Žuvies patiekalai


Menkė citrinų padaže su grietinėle

Paskelbė:
21 Gruodžio 2024

Ingredientai

  • Menkės filė: 3 vnt.
  • Citrina: 1 vnt.
  • Sviestas: 3 šaukštai
  • Miltai: 1 šaukštas
  • Grietinėlė (12%): 200 ml
  • Šviežios petražolės: pagal skonį
  • Druska: pagal skonį
  • Citrininiai pipirai: pagal skonį
  • Cukrus: pagal skonį


1. Paruoškite orkaitę: įkaitinkite ją iki 180°C temperatūros.

2. Paruoškite kepimo indą: patepkite jį riebalais, kad žuvis nepriliptų.

3. Paruoškite žuvį: menkės filė pagardinkite druska ir citrininiais pipirais, apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių.

4. Ant viršaus uždėkite mažus sviesto gabalėlius.

5. Papildomi priedai: į kepimo indą pridėkite citrinos griežinėlių ir petražolių šakelių, kad kepant skleistųsi malonus aromatas.

6. Kepkite žuvį: įdėkite paruoštą indą į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, kol žuvis taps minkšta ir sultinga.

7. Paruoškite padažą: nedideliame puode ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.

8. Įmaišykite 1 šaukštą miltų ir nuolat maišydami kepkite, kol masė taps auksinės spalvos.

9. Pridėkite citrinos: supilkite pusės citrinos sultis ir įtarkuokite jos žievelę, toliau maišydami.

10. Įpilkite grietinėlę: lėtai supilkite grietinėlę, nuolat maišydami, kad padažas būtų vienalytis.

11. Užbaikite padažą: kai padažas sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite druska, pipirais bei žiupsneliu cukraus pagal skonį.

12. Patiekite: iškepusią menkę patiekite su paruoštu citrinų-grietinėlės padažu. Papuoškite šviežiomis petražolėmis.

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: