Menkė citrinų padaže su grietinėle
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- Menkės filė: 3 vnt.
- Citrina: 1 vnt.
- Sviestas: 3 šaukštai
- Miltai: 1 šaukštas
- Grietinėlė (12%): 200 ml
- Šviežios petražolės: pagal skonį
- Druska: pagal skonį
- Citrininiai pipirai: pagal skonį
- Cukrus: pagal skonį
1. Paruoškite orkaitę: įkaitinkite ją iki 180°C temperatūros.
2. Paruoškite kepimo indą: patepkite jį riebalais, kad žuvis nepriliptų.
3. Paruoškite žuvį: menkės filė pagardinkite druska ir citrininiais pipirais, apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių.
4. Ant viršaus uždėkite mažus sviesto gabalėlius.
5. Papildomi priedai: į kepimo indą pridėkite citrinos griežinėlių ir petražolių šakelių, kad kepant skleistųsi malonus aromatas.
6. Kepkite žuvį: įdėkite paruoštą indą į orkaitę ir kepkite apie 25 minutes, kol žuvis taps minkšta ir sultinga.
7. Paruoškite padažą: nedideliame puode ištirpinkite 2 šaukštus sviesto.
8. Įmaišykite 1 šaukštą miltų ir nuolat maišydami kepkite, kol masė taps auksinės spalvos.
9. Pridėkite citrinos: supilkite pusės citrinos sultis ir įtarkuokite jos žievelę, toliau maišydami.
10. Įpilkite grietinėlę: lėtai supilkite grietinėlę, nuolat maišydami, kad padažas būtų vienalytis.
11. Užbaikite padažą: kai padažas sutirštės, nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite druska, pipirais bei žiupsneliu cukraus pagal skonį.
12. Patiekite: iškepusią menkę patiekite su paruoštu citrinų-grietinėlės padažu. Papuoškite šviežiomis petražolėmis.