Orkaitėje kepta menkė su salierų koše
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šitaip iškepta menkė orkaitėje yra lengvas patiekalas, kuris idealiai tinka sveikai vakarienei!
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Salierą nulupame, sukapojame nedideliais gabaliukais ir dedame į nedidelį kepimo indą.
3. Apšlakstome salierus dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, apibarstome pankolio sėklomis, gerai išmaišome ir kepame orkaitėje maždaug 45 minutes.
4. Kai salieras jau yra beveik iškepęs, susmulkiname svogūną ir pakepiname jį keptuvėje su likusiu šaukštu aliejaus.
5. Kepimo formą, kurioje kepsime žuvį, padengiame su folija, joje paskleidžiame iškeptus svogūnus ir dedame ant jų žuvį.
6. Žuvį pagardiname druska ir pipirais. Taip pat išspaudžiame citrinos sultis.
7. Suvyniojame žuvį į foliją ir kepame orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
8. Per tą laiką, bulvių grūstuve sugrūdame keptą salierą.
9. Iškepusią žuvį patiekiame su salierų koše, gražgarstėmis bei kapotomis petražolėmis. Skanaujame!
Ingredientai
- menkės filė: 300 gramų
- salierai: 1 (nedidelio)
- alyvuogių aliejus: 3 šaukštų
- pankolio sėklos: 1 šaukšto
- česnakas: 1 skiltelės
- svogūnai: 0,5 (nedidelio)
- citrinos: 0,5
- druska
- pipirai
- petražolės: kuokštelio
- gražgarstės: 1 didelės saujos
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Salierą nulupame, sukapojame nedideliais gabaliukais ir dedame į nedidelį kepimo indą.
3. Apšlakstome salierus dviem šaukštais alyvuogių aliejaus, apibarstome pankolio sėklomis, gerai išmaišome ir kepame orkaitėje maždaug 45 minutes.
4. Kai salieras jau yra beveik iškepęs, susmulkiname svogūną ir pakepiname jį keptuvėje su likusiu šaukštu aliejaus.
5. Kepimo formą, kurioje kepsime žuvį, padengiame su folija, joje paskleidžiame iškeptus svogūnus ir dedame ant jų žuvį.
6. Žuvį pagardiname druska ir pipirais. Taip pat išspaudžiame citrinos sultis.
7. Suvyniojame žuvį į foliją ir kepame orkaitėje maždaug 10-12 minučių.
8. Per tą laiką, bulvių grūstuve sugrūdame keptą salierą.
9. Iškepusią žuvį patiekiame su salierų koše, gražgarstėmis bei kapotomis petražolėmis. Skanaujame!
Raktažodžiai:
menke, salierai, zuvis, svogunai, cesnakas, aliejus, pankolio seklos, citrinos, druska, petrazoles
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais
ŽUVIES SUKTINUKAI
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
Vegetariškas ryžių ir cukinijų apkepas
Mažaakio šamo filė kepsneliai su medumi ir sojos padažu, kepti orkaitėje
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
Žuvies kotletai be kiaušinio
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Mišrainė su rūkyta menke
Pangasijos filė kepta su daržovėmis – skaniai ir greitai
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
CUKINIJŲ IR RYŽIŲ APKEPAS
Menkės rutuliukai
Indiškai kepta lašiša
Gaivios salierų salotos
Paprastai kepta lašiša su soja ir medumi
Skaniai keptas upėtakis ant grotelių su petražolėmis ir citrina
Chicken tetrazzini - makaronai su vištiena ir kreminiu sūrio padažu
Greita kepta žuvis tešloje su majonezu
Aštri menkių mišrainė su krienais
Keptas elnienos kumpis su mėlynių padažu ir salierų koše