Orkaitėje kepta lašiša česnakiniame marinate su ryžiais
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Ingredientai
- Lašišos filė: 600 g
- Česnakinis marinatas: 100 ml
- Svogūnai: 2 vnt.
- Pekino kopūstas: 1 nedidelis
- Paprika: 1 vnt.
- Raudonieji svogūnai: 1 vnt.
- Konservuoti kukurūzai: 150 g
- Druska: pagal skonį
- Pipirai: pagal skonį
- Tarkuotas sūris: 50 g
- Citrinos sultys: 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus: 2 valgomieji šaukštai
- Ryžiai: 200 g
- Žolelių mišinys: 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinėlė: 100 ml
- Kietasis sūris: 30 g
- Baltasis vynas: 50 ml
Recepto paruošimas
1. Lašišos marinavimas: Lašišos filė sudėkite į dubenį, užpilkite česnakiniu marinatu, uždenkite ir palikite šaldytuve marinuotis maždaug 1 valandai.
2. Orkaitės paruošimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
3. Paruoškite ketaus keptuvę ar kepimo indą, kad būtų galima vienodai paskirstyti karštį.
4. Lašišos kepimas: Lašišą išimkite iš marinato ir padėkite ant keptuvės. Kepkite pirmąją pusę apie 8 minutes, po to apverskite ir kepkite dar 8 minutes. Patikrinkite, ar žuvis yra sultinga, tačiau pilnai iškepusi.
5. Svogūnų paruošimas: Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir įdėkite į tą patį dubenį, kuriame buvo marinuota lašiša. Išmaišykite, kad jie įsigertų likusio marinato. Kepant lašišą antrąją pusę, svogūnus sudėkite šalia žuvies ir kepkite kartu, kol jie taps auksinės spalvos ir minkšti.
6. Ryžių paruošimas: Išvirkite ryžius pagal pakuotės nurodymus iki al dente būsenos.
7. Puode ant vidutinės kaitros sumaišykite ryžius su žolelių mišiniu, grietinėle, kietuoju sūriu ir baltuoju vynu. Pakaitinkite nuolat maišant, kol grietinėlė sušils, sūris ištirps, o alkoholis išgaruos.
8. Salotų gamyba: Pekino kopūstą, papriką, raudonąjį svogūną ir konservuotus kukurūzus smulkiai supjaustykite.
9. Sudėkite visas daržoves į dubenį, pabarstykite druska, pipirais, tarkuotu sūriu, užpilkite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Viską gerai išmaišykite.
10. Patiekimas: Lėkštėje išdėliokite ryžius, šalia dėkite keptą lašišą, salotas ir aromatingus svogūnus.
Panašūs receptai











