Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
Kategorija: Žuvies patiekalai
Labai pamilau šį būdą paruošti keptą upėtakį, nes jam nereikia daug ingredientų, o rezultatas niekada nenuvilia!
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet kumpio juosteles išdėliojame ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi.
3. Kepame orkaitėje maždaug 10 minučių.
4. Citriną supjaustome riekelėmis, žuvies išorę ir vidų įtriname druska bei pipirais, sudėliojame citrinos riekeles ir šalavijų lapelius.
5. Iškeptą kumpį kiek atvėsiname ir sudedame ant žuvies.
6. Tokią žuvį dedame į kepimo skardą ir uždengiame folija.
7. Kepkite orkaitėje maždaug 60 minučių arba kol žuvis iškeps (kepimo laikas priklausys nuo upėtakio dydžio).
8. Kai jau žuvis iškepa, nuimame foliją ir įjungiame grilio funkciją ir dar pakepame keletą minučių, kad šoninė gražiai apskrustų.
9. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir lepinamės!
Ingredientai
- upėtakiai: 1
- šalavijas: 2-3 šakelių
- citrinos: 1
- kumpis: 100 gramų (pjaustytas juostelėmis)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Tuomet kumpio juosteles išdėliojame ant kepimo skardos ištiestos kepimo popieriumi.
3. Kepame orkaitėje maždaug 10 minučių.
4. Citriną supjaustome riekelėmis, žuvies išorę ir vidų įtriname druska bei pipirais, sudėliojame citrinos riekeles ir šalavijų lapelius.
5. Iškeptą kumpį kiek atvėsiname ir sudedame ant žuvies.
6. Tokią žuvį dedame į kepimo skardą ir uždengiame folija.
7. Kepkite orkaitėje maždaug 60 minučių arba kol žuvis iškeps (kepimo laikas priklausys nuo upėtakio dydžio).
8. Kai jau žuvis iškepa, nuimame foliją ir įjungiame grilio funkciją ir dar pakepame keletą minučių, kad šoninė gražiai apskrustų.
9. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir lepinamės!
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Orkaitėje keptas šamas
ŽUVIES SUKTINUKAI
Šventinis dvieju žuvų terinas
BULVIŲ IR MOLIŪGŲ APKEPAS
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Ispaniška tortilja su kumpiu
Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais
Graikiški kalakutienos kukuliai su mėsa
Kepta višta „Citrina“
Orkaitėje kepta kalakuto blauzdelė su svogūnais
Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
KALAKUTIENOS KUKULIAI
KALĖDOMIS KVEPIANTI VIŠTA
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
BULVIŲ PYRAGAS SU GRYBAIS IR JAUTIENA
"Tinginių balandėliai"
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
Plekšnė ir upėtakis orkaitėje
Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu