Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Kategorija: Žuvies patiekalai
Upėtakio filė iškepta orkaitėje su citrininiu sviesto padažu - gaminant pagal mano pasiūlytą receptą tikrai nereikia ilgai būti virtuvėje. Jis labai greitas ir visai nesudėtingas. Tikrai pavyks paruošti ir virtuvės naujokui.Vietoje upėtakio filė galite naudoti ir lašišos filė.
Man asmeniškai padažas nepasirodė riebus ar sunkus. Taip pat jis tikrai nebuvo ir per rūgštus. Papildomai galite įdėti šiek tiek medaus, bet tai tikrai nėra būtina.Taip pat aš dar orkaitėje išsikepiau bulvių. Kai tik jos buvo beveik iškepusios, įdėjau į orkaitę indą su upėtakiu.Brokolį išviriau ant garų.
1. Pirmiausia upėtakio filė palaikome kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
2. Tada ištirpiname sviestą (jo neužkaitiname). Indelyje sumaišome sviestą, citrinos sultis, žievelę, česnaką, druską ir pipirus.
3. Tuomet į kepimo indą įdedame kepimo popierių ir sudedame upėtakį. Ant viršaus užpilame padažą ir sudedame citrinos žieveles.
4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 12-15 minučių. Į kepimo pabaigą galite padidinti temperatūrą ir šitaip apskrudinti žuvį.
5. Iškepusią žuvį apibarstome krapais. Patiekdami užpilame padažą iš indo.
6. Aš pati patiekiau su garuose virtais brokoliais ir orkaitėje keptomis bulvėmis. Skanaus!
Man asmeniškai padažas nepasirodė riebus ar sunkus. Taip pat jis tikrai nebuvo ir per rūgštus. Papildomai galite įdėti šiek tiek medaus, bet tai tikrai nėra būtina.Taip pat aš dar orkaitėje išsikepiau bulvių. Kai tik jos buvo beveik iškepusios, įdėjau į orkaitę indą su upėtakiu.Brokolį išviriau ant garų.
Ingredientai
- upėtakio filė perpjauta į 4 dalis: 600 gramų (tinka ir lašiša)
- sviestas: 50 gramų
- citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
- plonai nutarkuota citrinos žievelė: nuo 1 mažos citrinos
- citrinos skiltelės
- sugrūstas česnakas: 2 skiltelių
- švieži krapai: 1 saujelės (arba kitos žolelės)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia upėtakio filė palaikome kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
2. Tada ištirpiname sviestą (jo neužkaitiname). Indelyje sumaišome sviestą, citrinos sultis, žievelę, česnaką, druską ir pipirus.
3. Tuomet į kepimo indą įdedame kepimo popierių ir sudedame upėtakį. Ant viršaus užpilame padažą ir sudedame citrinos žieveles.
4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 12-15 minučių. Į kepimo pabaigą galite padidinti temperatūrą ir šitaip apskrudinti žuvį.
5. Iškepusią žuvį apibarstome krapais. Patiekdami užpilame padažą iš indo.
6. Aš pati patiekiau su garuose virtais brokoliais ir orkaitėje keptomis bulvėmis. Skanaus!
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Česnakinė lašiša orkaitėje
Indiškai kepta lašiša
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
LAŠIŠOS IR BROKOLIŲ APKEPAS SU BULVĖMIS
Kalakutienos filė juostelės orkaitėje su graikiško jogurto padažu
SALOTOS SU PARŪKYTA ANTIENOS FILE
Puikus užkandis iš vištos file
Lašišos vėrinukai, kuriems neįmanoma atsispirti
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Kepti pievagrybiai
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
Vištienos kepsneliai su šonine
Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša
Traški žuvies filė, kepta orkaitėje
Morkų ir silkės užtepėlė
Lašišos sriuba arba thai vaikams
Morkų ir silkės užtepėlė (arba įdaras šaukšteliams ar krepšeliams)
ŽUVIES SUKTINUKAI SU RIKOTOS IR BROKOLIŲ KREMU
Pangasijos filė kepta su daržovėmis – skaniai ir greitai
Su bulvėmis kepta silkės filė
ŽUVIES SUKTINUKAI
Biskvitinis medaus tortas "Sodžius"