Traškūs pjaustytos žuvies kepsneliai su sviesto padažu

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Traškūs pjaustytos žuvies kepsneliai su sviesto padažu

Paskelbė:

Ingredientai

  • Balta žuvis: 1 kg
  • Džiūvėsėliai: 4 v.š.
  • Kiaušinis: 1 vnt.
  • Svogūnas: 1 vnt.
  • Druska: pagal skonį
  • Mėgstami prieskoniai: pagal skonį 


1. Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Supjaustykite mažais kubeliais.

3. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite žuvies kubelius, smulkintą svogūną, džiūvėsėlius, kiaušinį, druską ir mėgstamus prieskonius. Maišykite, kol gausite vienalytę masę.

5. Iš gautos masės formuokite nedidelius kepsnelius.

6. Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus ant vidutinės ugnies. Kepkite kepsnelius iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos ir pilnai iškeps viduje.

7. Kol kepsneliai kepa, paruoškite padažą: nedideliame puode ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkiai pjaustytą svogūną, kol jis taps permatomas.

8. Įmaišykite miltus ir kepkite dar minutę, nuolat maišydami.

9. Pamažu pilkite verdantį vandenį, nuolat maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių. Virkite, kol padažas sutirštės.

10. Įpilkite grietinėlės, pagardinkite druska ir prieskoniais pagal skonį. Maišykite, kol padažas taps vienalytis ir kreminis.

11. Patiekite žuvies kepsnelius su paruoštu padažu, virtais ryžiais ir mėgstamomis daržovėmis.

12. Santrauka: Šis žuvies kepsnelių receptas yra puikus pasirinkimas norintiems pasigaminti lengvą ir maistingą patiekalą. Naudojant baltą žuvį, džiūvėsėlius ir kiaušinį, gaunama švelni tekstūra ir subtilus skonis. Patiekalas papildomas kreminiu padažu, kuris suteikia dar daugiau skonio. Be to, šis receptas leidžia eksperimentuoti su ingredientų alternatyvomis, pritaikant jį pagal savo skonį ir mitybos poreikius.


Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook