Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Kategorija: Žuvies patiekalai
Kreminiai baltieji pipirai yra aromatingi bei sodraus skonio. Jie idealiai tinka ruošiant baltą žuvį, aš šį kartą pasirinkau menkę, bet tinka ir kita mėgstama.
Ingredientai:
- Menkei:
- menkė: 600 gramų (arba kitos baltos žuvies filė)
- džiuvesėliai: 150 mililitrų
- Santa Maria Akmens druska: 2 arbatinių šaukštelių
- malti baltieji pipirai: žiupsnelio
- sviestas: 50 gramų
- Bulvių košei:
- bulvės: 800 gramų
- pienas: 300 mililitrų
- sviestas: 50 gramų
- Santa Maria malti baltieji pipirai: žiupsnelio
- Santa Maria akmens druska: 1 arbatinio šaukštelio
- Patiekimui:
- smulkinti brokoliai: 250 gramų
- citrinos: 1 (supjaustyta skiltelėmis)
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia išverdame bulves.
- Žuvį supjaustome maždaug porcijos dydžio gabaliukais.
- Sumaišome džiūvėsėlius su druska bei pipirais.
- Apvoliojame žuvį džiūvėsėliuose.
- Tuomet įkaitiname keptuvę ir sudedame pusę sviesto.
- Kepame žuvį maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinio katrumo ugnies.
- Po to ištirpiname likusį sviestą ir kepame likusią žuvį.
- Nusausiname ir sutriname bulves.
- Įpilame pieną, įdedame sviesto, baltųjų pipirų ir druskos. Viską sumaišome.
- Užviriname vandenį ir sudedame brokolius. Paverdame maždaug 3 minutes ir nusausiname.
- Galiausiai žuvį patiekiame su bulvių koše, brokoliais ir citrinos skiltelėmis. Lepinamės!
Šniceliai su balta duona ir padažu
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Lašišos iešmeliai
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
Chicken nuggets arba orkaitėje kepti traškūs vištienos gabaliukai
Sunku būtų rasti skanesnį sumuštinį
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
KIAULIENOS TROŠKINYS "KELIAS Į VYRO ŠIRDĮ"
POMIDORŲ IR ŽUVIES TROŠKINYS
MAMOS BULVINIAI RAGELIAI SU GRYBAIS
salotos su pupelėmis, pievagrybiais ir vištiena
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Avižinė košė su bananais ir cinamonu
Kiaušinius dažome natūraliai
Šventėms – tortas „Snickers“
Bulvių kotletai (su įdaru arba be)
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
MAKARONAI CITRININIAME SŪRIO PADAŽE SU VIŠTIENA
DARŽOVIŲ TROŠKINYS SU KALAKUTIENA
JAUTIENOS KUKULIAI SŪRIO PADAŽE
Pomidorinė vištienos sriuba su avinžirniais