Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai

Kreminiai baltieji pipirai yra aromatingi bei sodraus skonio. Jie idealiai tinka ruošiant baltą žuvį, aš šį kartą pasirinkau menkę, bet tinka ir kita mėgstama.
Ingredientai:
- Menkei:
- menkė: 600 gramų (arba kitos baltos žuvies filė)
- džiuvesėliai: 150 mililitrų
- Santa Maria Akmens druska: 2 arbatinių šaukštelių
- malti baltieji pipirai: žiupsnelio
- sviestas: 50 gramų
- Bulvių košei:
- bulvės: 800 gramų
- pienas: 300 mililitrų
- sviestas: 50 gramų
- Santa Maria malti baltieji pipirai: žiupsnelio
- Santa Maria akmens druska: 1 arbatinio šaukštelio
- Patiekimui:
- smulkinti brokoliai: 250 gramų
- citrinos: 1 (supjaustyta skiltelėmis)
Recepto paruošimas:
- Pirmiausia išverdame bulves.
- Žuvį supjaustome maždaug porcijos dydžio gabaliukais.
- Sumaišome džiūvėsėlius su druska bei pipirais.
- Apvoliojame žuvį džiūvėsėliuose.
- Tuomet įkaitiname keptuvę ir sudedame pusę sviesto.
- Kepame žuvį maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinio katrumo ugnies.
- Po to ištirpiname likusį sviestą ir kepame likusią žuvį.
- Nusausiname ir sutriname bulves.
- Įpilame pieną, įdedame sviesto, baltųjų pipirų ir druskos. Viską sumaišome.
- Užviriname vandenį ir sudedame brokolius. Paverdame maždaug 3 minutes ir nusausiname.
- Galiausiai žuvį patiekiame su bulvių koše, brokoliais ir citrinos skiltelėmis. Lepinamės!
Panašūs receptai

Orkaitėje kepta menkė su salierų koše

Menkės rutuliukai

Meksikietiškas žuvies troškinys

TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU

Traškios žuvies tako su mangų gvakamole

ŽIRNELIŲ IR ŽUVIES MIŠRAINĖ

Žuvies kotletai be kiaušinio

ŽUVIES KUKULIAI POMIDORŲ PADAŽE

Sūdytas upėtakis - iš naujo pamilau žuvį

KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS

Lašišos / žuvies / krevečių tako (tacos) sevičė su čipotle padažu-majonezu

Žuvies maltinukai su daržovėmis