Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše

Kategorija: Žuvies patiekalai


Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše

Paskelbė:
14 Geg. 2020
Kreminiai baltieji pipirai yra aromatingi bei sodraus skonio. Jie idealiai tinka ruošiant baltą žuvį, aš šį kartą pasirinkau menkę, bet tinka ir kita mėgstama.

Ingredientai:

  • Menkei:
    • menkė: 600 gramų (arba kitos baltos žuvies filė)
    • džiuvesėliai: 150 mililitrų
    • Santa Maria Akmens druska: 2 arbatinių šaukštelių
    • malti baltieji pipirai: žiupsnelio
    • sviestas: 50 gramų
  • Bulvių košei:
    • bulvės: 800 gramų
    • pienas: 300 mililitrų
    • sviestas: 50 gramų
    • Santa Maria malti baltieji pipirai: žiupsnelio
    • Santa Maria akmens druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • Patiekimui:
    • smulkinti brokoliai: 250 gramų
    • citrinos: 1 (supjaustyta skiltelėmis)
  1. Recepto paruošimas:

  2. Pirmiausia išverdame bulves.
  3. Žuvį supjaustome maždaug porcijos dydžio gabaliukais.
  4. Sumaišome džiūvėsėlius su druska bei pipirais.
  5. Apvoliojame žuvį džiūvėsėliuose.
  6. Tuomet įkaitiname keptuvę ir sudedame pusę sviesto.
  7. Kepame žuvį maždaug 2 minutes iš kiekvienos pusės ant vidutinio katrumo ugnies.
  8. Po to ištirpiname likusį sviestą ir kepame likusią žuvį.
  9. Nusausiname ir sutriname bulves.
  10. Įpilame pieną, įdedame sviesto, baltųjų pipirų ir druskos. Viską sumaišome.
  11. Užviriname vandenį ir sudedame brokolius. Paverdame maždaug 3 minutes ir nusausiname.
  12. Galiausiai žuvį patiekiame su bulvių koše, brokoliais ir citrinos skiltelėmis. Lepinamės!

Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: