Skaniai keptas upėtakis ant grotelių su petražolėmis ir citrina
Kategorija: Žuvies patiekalai
Greitai pagaminamas, lengvas, fantastiško skonio kepto upėtakio ant grotelių patiekalas. Man šitaip skaniai paruošta žuvis yra kažkas tokio. Atrodo, kad galėčiau valgyti tiesiog nesustodama. Darbo tikrai nėra daug, o jautiesi tarsi valgytum prabangiame restorane. Be to didžiulis pliusas tas, kad ingredientai visiškai paprasti. O toks pasirinkimas patiks ir tiems, kas mėgsta prižiūrėti savo kūno linijas, nes nenaudosime jokių "prastų" ingredientų. Tad maitinkimės sveikiau ir skaniau! :)
1. Įkaitiname kepsninę.
2. Įpjauname kiekvieną upėtakio pusę maždaug 10 kartų - kiekvienas įpjovimas turi būti maždaug 0,5 centimetro gylio.
3. Šitaip paruoštą upėtakį įtriname alyvuogių aliejumi ir pagal savo skonį apibarstome druska bei šviežiai maltais pipirais.
4. Tada perpjauname citriną perpus ir vieną jos pusę supjaustome griežinėliais prieš tai nutarkavę žievelę.
5. Susmulkintus petražolės lapelius kartu su citrinos griežinėliais sukišame į upėtakio įpjovimus.
6. Tada žuvį guldome ant kepimo grotelių, ant viršaus užbarstome tarkuotą citrinos žievelę ir išdėliojame gabaliukais pjaustytą sviestą.
7. Žuvį kepame maždaug po 6 minutes iš abiejų pusių, kol paviršius apskrunda ir tampa traškus.
8. Prieš patiekdami upėtakį ant viršaus užspaudžiame šviežių citrinos sulčių ir patiekiame su šviežiomis salotomis. Mėgaujamės!
Ingredientai
- upėtakių: 1 (~300 gramų; nuvalyto ir išdarinėto)
- citrinų: 1
- sviesto: 25 gramų
- alyvuogių aliejaus: 1 valgomojo šaukšto
- smulkintų petražolių: 1 saujos
- juodųjų pipirų: žiupsnelio
- druskos: žiupsnelio
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname kepsninę.
2. Įpjauname kiekvieną upėtakio pusę maždaug 10 kartų - kiekvienas įpjovimas turi būti maždaug 0,5 centimetro gylio.
3. Šitaip paruoštą upėtakį įtriname alyvuogių aliejumi ir pagal savo skonį apibarstome druska bei šviežiai maltais pipirais.
4. Tada perpjauname citriną perpus ir vieną jos pusę supjaustome griežinėliais prieš tai nutarkavę žievelę.
5. Susmulkintus petražolės lapelius kartu su citrinos griežinėliais sukišame į upėtakio įpjovimus.
6. Tada žuvį guldome ant kepimo grotelių, ant viršaus užbarstome tarkuotą citrinos žievelę ir išdėliojame gabaliukais pjaustytą sviestą.
7. Žuvį kepame maždaug po 6 minutes iš abiejų pusių, kol paviršius apskrunda ir tampa traškus.
8. Prieš patiekdami upėtakį ant viršaus užspaudžiame šviežių citrinos sulčių ir patiekiame su šviežiomis salotomis. Mėgaujamės!
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Lašiša kepta ant grotelių
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai
Kepta višta „Citrina“
Jautienos kepsniai ant grotelių
Virti varškėčiai su bulvėmis
Risotto (ryžių rizotas)
Sūrio padažas makaronams - lengvai pagaminamas
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
Kepti moliūgai ant grotelių
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Lukštentos midijos be kiauto troškintos su daržovėmis grietinėlės padaže
Jautienos troškinys su morkomis
Medaus ir garstyčių padažas salotoms
Sluoksniuotas bulvių apkepas su faršu
Troškintas veršienos kepsnys su grietine
Spageti žuvies ir grietinėlės padaže
Raudoni ikrai vieno kąsnio krepšeliuose
Marinuoti afrikietiški agurkai
Kalakutienos guliašas