Labai skani marinuota skumbrė su svogūnais

Kategorija: Žuvies ir jūrų gėrybių patiekalai


Labai skani marinuota skumbrė su svogūnais

Paskelbė:

Ingredientai

Marinatui:
  • vanduo: 2 litrų
  • druska: 2 valgomųjų šaukštų
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • 5% actas: 250 mililitrų
  • lauro lapai: kelių
  • kvapieji, juodieji ir rožiniai pipirai: po kelis
Taip pat:
  • skumbrės: 4
  • svogūnai: 2-3
  • aliejus: šlakelio
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys: šlakelio


Recepto paruošimas

1. Skumbrės paruošimas: Išvalykite skumbres, nuplaukite jas ir supjaustykite gabalėliais.

2. Marinato paruošimas: Užvirkite vandenį su druska, cukrumi, lauro lapais ir pipirais. Virkite apie 5 minutes.

3. Acto pridėjimas: Supilkite actą į marinatą ir leiskite jam atvėsti iki kambario temperatūros.

4. Žuvies marinavimas: Sudėkite skumbrės gabalėlius į atvėsusį marinatą.

5. Laikykite šaldytuve apie 3 dienas.

6. Svogūnų paruošimas: Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos žiedais.

7. Apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir cukrumi. Gerai išmaišykite.

8. Patiekalo surinkimas: Išimkite skumbrę iš marinato. Į indą dėkite sluoksniais svogūnus ir skumbrės gabalėlius.

9. Apšlakstykite aliejumi.

10. Galutinis marinavimas: Palikite patiekalą šaldytuve dar kelioms valandoms, kad skoniai susimaišytų.

11. Patiekimas: Patiekite marinuotą skumbrę su svogūnais kaip užkandį arba su virtomis bulvėmis.

12. Santrauka:Marinuota skumbrė su svogūnais – tai puikus pasirinkimas norintiems paįvairinti savo mitybą ir atrasti naujus skonius. Šis patiekalas lengvai paruošiamas, o jo skonis tikrai nustebins. Be to, skumbrė yra naudinga sveikatai dėl joje esančių omega-3 riebalų rūgščių. Išbandykite šį receptą ir mėgaukitės gardžiu bei sveiku užkandžiu!

Patiko receptas? Pasidalink!

Dalintis su Facebook