Skumbrė marinuota juodoje arbatoje
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šitaip marinuota skumbrė gaunasi tikrai ypatinga ir labai gardi. Mūsų šeimai, kaip žuvies mylėtojams, tai buvo tikrų tikriausias atradimas. Esu tikra, kad būtent šitaip skumbrę gaminsiu dar ne vieną kartą.
Aš šį kartą gamindama viriau iš dviejų normų ir juo užpyliau 4 skumbres.
1. Pirmiausia į puodą berkite svogūnų lukštus, juodąją arbatą. druską bei cukrų.
2. Užpilkite vandeniu ir užkaiskite virti. Pavirkite maždaug 10-12 minučių.
3. Nukoškite ir marinatą palikite visiškai atvėsti.
4. Tuomet skumbres išvalykite, nupjaukite galvą ir uodegą. Gerai išplaukite.
5. Tada užpilkite šaltu marinatu ir dėkite į šaldytuvą trims paroms marinuotis.
6. Kartas nuo karto skumbres pavartykite, kad graži spalva būtų iš visų pusių. Lepinkitės!
Aš šį kartą gamindama viriau iš dviejų normų ir juo užpyliau 4 skumbres.
Ingredientai
- skumbrės: 1-2
- Marinatui:
- vanduo: 2 litrų
- svogūnų lukštai: 2 didelių saujų
- juoda biri arbata: 4 valgomųjų šaukštų
- druska: 6 valgomųjų šaukštų be kaupo
- cukrus: 3 valgomųjų šaukštų su kaupu
- juodieji pipirai: 8-10 grūdelių
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia į puodą berkite svogūnų lukštus, juodąją arbatą. druską bei cukrų.
2. Užpilkite vandeniu ir užkaiskite virti. Pavirkite maždaug 10-12 minučių.
3. Nukoškite ir marinatą palikite visiškai atvėsti.
4. Tuomet skumbres išvalykite, nupjaukite galvą ir uodegą. Gerai išplaukite.
5. Tada užpilkite šaltu marinatu ir dėkite į šaldytuvą trims paroms marinuotis.
6. Kartas nuo karto skumbres pavartykite, kad graži spalva būtų iš visų pusių. Lepinkitės!
Raktažodžiai:
skumbre, vanduo, svogunai, svogunu lukstai, arbata, juoda arbata, druska, cukrus, pipirai
Marinuota skumbrė
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Skumbrė su daržovėmis
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Arbatos grybas, kinų arbata Kombucha
Greita užtepėlė su rūkyta skumbre ir ikrais
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Saldžiarūgščiai marinuoti burokėliai
Marinuota cukinija
Svogūnų lukštai daro stebuklus!
Traškūs - griežinėliais marinuoti agurkai su actu, svogūnais ir garstyčiomis
Marinuoti kelmučiai - grybai
Kepta skumbrė grilyje
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Itin skani žirnių sriuba su perlinėmis kruopomis
Skanusis Editos marinatas daržovėms
Užtepėlė su lašiša
Senoviškai marinuoti baravykai
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
Balta mišrainė rusiškai pagal Beatą
Marmuriniai kiaušiniai. Kai atradau šį būdą, marginu tiktai taip
Keptuvėje kepti grybų maltinukai su kiaušiniais