Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Kategorija: Žuvies patiekalai
Skumbrė man asmeniškai viena iš pačių skaniausių žuvų. Tai labai skani, riebi žuvis, kuri labai gerai dera su beveik bet kokiu garnyru, o citrina arba petražolės tik pagerins jos skonį. Taip pat, šioje žuvyje daug baltymų (19 gramų - 100 gramų produkto) ir gerųjų riebalų (13 gramų - 100 gramų produkto).
1. Pirmiausia atšildome šaldytas skumbres.
2. Tada nupjauname galvas ir uodegas. Kruopščiai išvalome žuvį ir nuplauname po tekančiu vandeniu.
3. Supjaustome skumbrę gabaliukais.
4. Paruošiame sūrymą: Užverdame 0,5 litro vandens, įberiame druskos, cukraus, sudedame pipirus bei lauro lapus.
5. Po to sudedame skumbrės gabaliukus į stiklainį, ant viršaus užpilame sūrymu.
6. Paliekame skumbrę sūdytis bent 8 valandas.
7. Jeigu viską atliksite pagal mūsų receptą, jūsų sūdyta skumbrė gausis nuostabaus skonio ir elastingos struktūros. Galima ją patiekti kaip užkandį arba kartu su garnyru: žaliais svogūnais, virtomis bulvėmis, virtais kiaušiniais ar net marinuotais grybais. Skanaus!
Ingredientai
- šaldytos skumbrės: 2
- vanduo: 500 mililitrų
- druska: 50 gramų
- cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: 10 žirnelių
- lauro lapai: 3
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia atšildome šaldytas skumbres.
2. Tada nupjauname galvas ir uodegas. Kruopščiai išvalome žuvį ir nuplauname po tekančiu vandeniu.
3. Supjaustome skumbrę gabaliukais.
4. Paruošiame sūrymą: Užverdame 0,5 litro vandens, įberiame druskos, cukraus, sudedame pipirus bei lauro lapus.
5. Po to sudedame skumbrės gabaliukus į stiklainį, ant viršaus užpilame sūrymu.
6. Paliekame skumbrę sūdytis bent 8 valandas.
7. Jeigu viską atliksite pagal mūsų receptą, jūsų sūdyta skumbrė gausis nuostabaus skonio ir elastingos struktūros. Galima ją patiekti kaip užkandį arba kartu su garnyru: žaliais svogūnais, virtomis bulvėmis, virtais kiaušiniais ar net marinuotais grybais. Skanaus!
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Skumbrė su daržovėmis
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Greita užtepėlė su rūkyta skumbre ir ikrais
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Kepta skumbrė grilyje
Kieti - traškūs rauginti agurkai
Užtepėlė su lašiša
Virtas veršio liežuvis
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Stubinančiai skani stintenė pomidorų padaže.
Vištienos pjausneliai kitaip
Marinuoti kazlėkai žiemai
Šventinis dvieju žuvų terinas
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Troškinta vištiena (vištienos "tušonkė")
Kaip teisingai kepti mėsą ir žuvį… 11 auksinių patarimų
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
ŽALIOSIOS SALOTOS SU LAŠIŠA
7 produktai, kurių laikymo terminas beveik begalinis
"ŠPROTAI PATALUOSE"
KK+ marinatas vištienai su actu
Vištienos skrandukai prie alaus