Skanėstas iš pigios žuvies
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šį kartą Jūsų teismui skumbrė pagaminta garstyčių padaže. Ji gaunasi labai gardi, sultinga ir ne sausa, tiesiog tirpstanti burnoje. Gaminimas taip pat labai lengvas ir ganėtinai greita. Pabandykite pasigaminti ir jūsų šeima neliks nusivylusi.
1. Iš pradžių skumbrės vidų išvalome, gerai nuplauname ir supjaustome porcijiniais gabaliukais.
2. Nuluptą svogūną supjaustome pusžiedžiais.
3. Padažo paruošimui sumaišome majonezą, sojos padažą ir garstyčias (druskos dėti visai nereikia), masė turi gautis vientisa.
4. Tada ant skumbrės dedame svogūnus, paruoštą garstyčių padažą, gerai permaišome ir paliekame marinuotis maždaug 20-30 minučių.
5. Po to užmarinuotą skumbrę kartu su svogūnais perdedame į kepimo formą.
6. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
7. Kepame žuvį orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol lengvai apskrus.
8. Labai skanią ir švelnią skumbrę, užkeptą garstyčių padaže perdame į lėkštę.
9. Patiekiame su šviežiais žalumynais ir savo mėgiamu garnyru. Lepinamės!
Ingredientai
- skumbrių: 2
- svogūnų: 1
- majonezo: 2 valgomųjų šaukštų
- sojos padažo: 3 valgomųjų šaukštų
- garstyčių: 2 valgomųjų šaukštų
- žalumynų (patiekimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių skumbrės vidų išvalome, gerai nuplauname ir supjaustome porcijiniais gabaliukais.
2. Nuluptą svogūną supjaustome pusžiedžiais.
3. Padažo paruošimui sumaišome majonezą, sojos padažą ir garstyčias (druskos dėti visai nereikia), masė turi gautis vientisa.
4. Tada ant skumbrės dedame svogūnus, paruoštą garstyčių padažą, gerai permaišome ir paliekame marinuotis maždaug 20-30 minučių.
5. Po to užmarinuotą skumbrę kartu su svogūnais perdedame į kepimo formą.
6. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
7. Kepame žuvį orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol lengvai apskrus.
8. Labai skanią ir švelnią skumbrę, užkeptą garstyčių padaže perdame į lėkštę.
9. Patiekiame su šviežiais žalumynais ir savo mėgiamu garnyru. Lepinamės!
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Skumbrė marinuota juodoje arbatoje
Marinuota skumbrė
Sūdytos skumbrės tartaras
Skumbrė butelyje - tikras delikatesas (skonis tarsi rūkytos)
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Silkė marinuota garstyčių ir medaus padaže
Skumbrė su daržovėmis
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Kepta višta „Citrina“
Greita užtepėlė su rūkyta skumbre ir ikrais
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Kepta lašiša su medumi ir garstyčiomis
Kepta skumbrė grilyje
Žuvies apkepas su bulvėmis ir moliūgu
Mažaakio šamo filė kepsneliai su medumi ir sojos padažu, kepti orkaitėje
Žuvies konservai (tušonkė) greitpuodyje
Kepta lašiša su svogūnais ir morkomis keptuvėje
Traškios žuvies tako su mangų gvakamole
Tinginių balandėliai
Lengvas kaip oras varškės apkepas be miltų ir be manų
Silkė su svogūnais, salierais ir pievagrybiais
JAUTIENOS KUKULIAI SU PAPRIKA IR ANANASAIS