Skanėstas iš pigios žuvies

Kategorija: Žuvies patiekalai


Skanėstas iš pigios žuvies

Paskelbė:
25 Spalio 2022
Šį kartą Jūsų teismui skumbrė pagaminta garstyčių padaže. Ji gaunasi labai gardi, sultinga ir ne sausa, tiesiog tirpstanti burnoje. Gaminimas taip pat labai lengvas ir ganėtinai greita. Pabandykite pasigaminti ir jūsų šeima neliks nusivylusi.



Ingredientai


  • skumbrių: 2
  • svogūnų: 1
  • majonezo: 2 valgomųjų šaukštų
  • sojos padažo: 3 valgomųjų šaukštų
  • garstyčių: 2 valgomųjų šaukštų
  • žalumynų (patiekimui)

Recepto paruošimas



1. Iš pradžių skumbrės vidų išvalome, gerai nuplauname ir supjaustome porcijiniais gabaliukais.
2. Nuluptą svogūną supjaustome pusžiedžiais.
3. Padažo paruošimui sumaišome majonezą, sojos padažą ir garstyčias (druskos dėti visai nereikia), masė turi gautis vientisa.
4. Tada ant skumbrės dedame svogūnus, paruoštą garstyčių padažą, gerai permaišome ir paliekame marinuotis maždaug 20-30 minučių.
5. Po to užmarinuotą skumbrę kartu su svogūnais perdedame į kepimo formą.
6. Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių temperatūros.
7. Kepame žuvį orkaitėje maždaug 20-30 minučių, kol lengvai apskrus.
8. Labai skanią ir švelnią skumbrę, užkeptą garstyčių padaže perdame į lėkštę.
9. Patiekiame su šviežiais žalumynais ir savo mėgiamu garnyru. Lepinamės!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: