MARINUOTA SKUMBRĖ ALIEJUJE
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- skumbrių: 3
- aliejaus: 100 mililitrų
- vandens: 300 mililitrų
- acto: 3 valgomųjų šaukštų
- druskos: 3 arbatinių šaukštelių
- česnako: 2 skiltelių
- lauro lapų: 2
- svogūnų: 2
- aitriosios paprikos: pagal skonį
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia sutvarkome skumbrę ir ją išdarinėjame, paskui žuvį supjaustome gabaliukais.2. Tada į dubenį arba stiklainį supilame vandenį, suberiame druską, gerai išmaišome, kad druska ištirptų.
3. Tuomet sudedame skumbrės gabaliukus, porą lauro lapelių, uždengiame indelį, pripildydami indelį taip, kad žuvis būtų gerai suspausta. Marinuojame maždaug 6 valandas.
4. Skumbrės gabaliukus išimame iš dubens, skystį išpilame.
5. Į dubenį sudedame pjaustytus svogūnus, išspaudžiame česnako, supilame actą ir aliejų. Gerai išmaišome.
6. Po to sudedame skumbrės gabaliukus, pabarstome pipirais, aitriosios paprikos milteliais, uždengiame lėkšte, gerai prispaudžiame arba sudedame į stiklainį ir 3 valandas dedame pasimarinuoti į šaldytuvą. Skanaujame!
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Marinuota skumbrė
Sūdytos skumbrės tartaras
Skumbrė marinuota juodoje arbatoje
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Skumbrė su daržovėmis
Skanėstas iš pigios žuvies
Skumbrė butelyje - tikras delikatesas (skonis tarsi rūkytos)
Keptas šapalas - žuvis kepta keptuvėje
Keptuvėje kepti traškūs vištienos kepsneliai kefyro tešloje
GULIAŠAS - PAGALIAU RADAU SAU SKANIAUSIĄ RECEPTĄ!
Greita užtepėlė su rūkyta skumbre ir ikrais
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Mažaakio šamo filė kepsneliai su medumi ir sojos padažu, kepti orkaitėje
Gurmaniškas svogūnų pagardas prie kepsnių ar mėsainių
Žuvies konservai (tušonkė) greitpuodyje
Vištiena garstyčių padaže
Kiaulės karka pomidorų sultyse - kazane
Skaniausi čenachai (čenakai) su kiauliena
Lašišos / žuvies / krevečių tako (tacos) sevičė su čipotle padažu-majonezu
Jautienos troškinys su morkomis
Žuvies kotletai be kiaušinio
Vištienos pjausneliai kitaip