Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Kategorija: Žuvies patiekalai
Aš kaip ir daugelis žuvį valgau per retai (tikriausiai daugiausiai jos suvalgome Gruodžio mėnesį, šventiniu laikotarpiu). Tikrai reikėtų ją savo virtuvėje atrasti daug dažniau. Mano asmenine nuomone neskanios žuvies nebūna, tik svarbu išmokti ją tinkamai paruošti. Tokį keptos įdarytos žuvies receptą visai netyčia pamačiau viename angliškame portale ir nusprendžiau, kad turiu išmėginti, nes jau senokai žuvies neruošiau. Pamėginau ir labai patiko. Vienas iš tų receptų, kuriuos būtinai kartosiu, o dabar atėjo jūsų eilė pamėginti. :)
1. Pirmiausia skumbrę įpjaukite iš viršaus iki apačios palei stuburo kaulą iš abiejų pusių. Kaulą išpjaukite. Didžiausius kaulus taipogi išimkite.
2. Tada žuvį pabarstykite druska, pipirais, žuvies prieskoniais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Palikite pasimarinuoti, kol ruošite įdarą.
3. Daržoves nulupkite.
4. Morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
5. Svogūną pasmulkinkite.
6. Porą supjaustykite žiedais, o pievagrybius tiesiog riekelėmis.
7. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų.
8. Sudėkite daržoves ir pakepinkite kelias minutes, kol jos šiek tiek suminkštėja.
9. Sudėkite pievagrybius ir pabarstykite druska. Pakaitinkite šiek tiek.
10. Tada skumbrę įdarykite pasiruoštu daržovių įdaru.
11. Suvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Skanaukite!
Ingredientai
- skumbrės su galva: 1
- juodieji pipirai: žiupsnio
- druska: pagal skonį
- citrinos sultys: šlakelio
- žuvies prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio
- Įdarui:
- morkos: 1
- raudonieji svogūnai: 1
- porai: 1
- pievagrybiai: ~2-4
- druska: žiupsnio
- aliejus: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia skumbrę įpjaukite iš viršaus iki apačios palei stuburo kaulą iš abiejų pusių. Kaulą išpjaukite. Didžiausius kaulus taipogi išimkite.
2. Tada žuvį pabarstykite druska, pipirais, žuvies prieskoniais ir apšlakstykite citrinų sultimis. Palikite pasimarinuoti, kol ruošite įdarą.
3. Daržoves nulupkite.
4. Morką sutarkuokite burokinės tarkos pagalba.
5. Svogūną pasmulkinkite.
6. Porą supjaustykite žiedais, o pievagrybius tiesiog riekelėmis.
7. Tuomet keptuvėje įkaitinkite aliejų.
8. Sudėkite daržoves ir pakepinkite kelias minutes, kol jos šiek tiek suminkštėja.
9. Sudėkite pievagrybius ir pabarstykite druska. Pakaitinkite šiek tiek.
10. Tada skumbrę įdarykite pasiruoštu daržovių įdaru.
11. Suvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35-40 minučių. Skanaukite!
Raktažodžiai:
skumbre, pipirai, juodieji pipirai, druska, prieskoniai, zuvies prieskoniai, citrinos sultys, morkos, svogunai, porai, pievagrybiai, grybai
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Žuvies piršteliai orkaitėje
Lašiša kepta ant grotelių
Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai
Kaip greitai atšildyti šaldytą mėsą arba žuvį?
SLUOKSNIUOTOS TEŠLOS ŽUVIES PYRAGAS
RŪKYTOS ŽUVIES IR PIEVAGRYBIŲ MIŠRAINĖ
Grikių makaronai su aštriomis krevetėmis
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
ŽUVIES SUKINUKAI
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI
Vištienos sriuba su makaronais ir bulvėmis
Žuvis tešloje, kepta ant grilio
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Greita užtepėlė su rūkyta skumbre ir ikrais
SKANŪS ŽUVIES KOTLETAI
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Kaimiška žuvienė su ryžiais