Skumbrė butelyje - tikras delikatesas (skonis tarsi rūkytos)
Kategorija: Žuvies patiekalai
Man šis receptas tikras atradimas. Dabar kai tik turiu skumbrės, visada ją pasiruošiu šitaip ir visa šeima su šypsena ją valgome. Tikras skanumėlis.
1. Sūrymas skumbrės sūdymui: Pilkite vandenį į puodą, berkite druską, cukrų, svogūno lukštus bei arbatą, užvirinkite.
2. Po to atvėsinkite bei perkoškite.
3. Tada nupjaukite plastikinį butelį, jis bus naudojamas kaip talpa sūdymui. Labiausiai patogu naudoti 1,5 arba 2 litrų plastikinį butelį nupjautu viršumi (bent jau man, kiti naudoja ir 1 litro).
4. Tuomet išdarinėtą skumbrę be galvų ir uodegų dėkite į plastikinį butelį bei užpilkite sūrymu.
5. Padėkite į šaldytuvą.
6. Po 3 parų sūdyta skumbrė arbatoje ir svogūnų lukštuose jau paruošta! Skonis kaip rūkytos.
Ingredientai
- atšaldytos skumbrės: 3
- Sūrymui:
- vanduo: 1 litro
- svogūnų lukštai: 2 saujų
- juodosios arbatos arbatžolės: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: 3 valgomųjų šaukštų
- cukrus: 5 valgomųjų šaukštų
Recepto paruošimas
1. Sūrymas skumbrės sūdymui: Pilkite vandenį į puodą, berkite druską, cukrų, svogūno lukštus bei arbatą, užvirinkite.
2. Po to atvėsinkite bei perkoškite.
3. Tada nupjaukite plastikinį butelį, jis bus naudojamas kaip talpa sūdymui. Labiausiai patogu naudoti 1,5 arba 2 litrų plastikinį butelį nupjautu viršumi (bent jau man, kiti naudoja ir 1 litro).
4. Tuomet išdarinėtą skumbrę be galvų ir uodegų dėkite į plastikinį butelį bei užpilkite sūrymu.
5. Padėkite į šaldytuvą.
6. Po 3 parų sūdyta skumbrė arbatoje ir svogūnų lukštuose jau paruošta! Skonis kaip rūkytos.
Skumbrė marinuota juodoje arbatoje
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Marinuota skumbrė
Sūdytos skumbrės tartaras
Skumbrė su daržovėmis
Skanėstas iš pigios žuvies
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Naminis imbierinis alus
Aviečių likeris
Greita užtepėlė su rūkyta skumbre ir ikrais
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Arbatos grybas, kinų arbata Kombucha
Kepta skumbrė grilyje
Natūraliai rauginti burokėliai su ruginiais miltais
Perpjaukite 1 citriną į 4 dalis, pabarstykite druska ir padėkite virtuvėje
Dilgėlė - tikras pavasario daktaras. Štai kaip ją naudoti
Graikinių riešutų ir obuolių pyragas
Blynų receptas su kefyru
Svaraininė degtinė (svarainių trauktinė)
Troškinti briuselio kopūstai su paprikomis, grietinėle ir sūriu
Žuvies konservai (tušonkė) greitpuodyje
Oriniai varškėčiai su grietine orkaitėje: tiesiog stebuklingas skonis!