Orkaitėje kepta skumbrė su citrina
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- skumbrės: 4 (išvalytos ir be galvų)
- česnakas: 4 skiltelių
- petražolės: 20 gramų
- citrinos: 3 (2 - marinatui, 1 - papuošimui)
- alyvuogių aliejus: 6 valgomųjų šaukštų
- malti pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
- druska: 2 arbatinių šaukštelių
Recepto paruošimas
1. Skumbrėms šonuose padarykite kelias įpjovas, kad marinatas geriau įsigertų.
2. Visus prieskonius, žoleles ir dviejų citrinų sultis sutrinkite į vientisą masę. Tam galite naudoti smulkintuvą.
3. Užpilkite šiuo marinatu žuvį, užtikrindami, kad jis patektų į įpjovas ir žuvies vidų.
4. Uždengę maistine plėvele, palikite marinuotis keletą valandų arba per naktį.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Į kepimo skardą sudėkite skumbres, apliekite likusiu marinatu ir kepkite apie 15 minučių.
6. Iškepusią skumbrę dar kartą apliekite marinato likučiais.
7. Patiekite su virtais ryžiais ir gaiviomis salotomis.
8. Santrauka: Orkaitėje kepta skumbrė su citrina yra maistingas ir lengvai paruošiamas patiekalas, idealiai tinkantis sveikai mitybai. Skumbrė, turtinga omega-3 riebalų rūgštimis, kartu su citrina ir prieskoniais suteikia ne tik puikų skonį, bet ir naudą sveikatai. Šis receptas taip pat leidžia eksperimentuoti su įvairiais prieskoniais ir garnyrais, kad atitiktų jūsų asmeninius skonius ir poreikius