Indiškai kepta lašiša
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingridientai
- 200g lašišos filė
- 1 arb. š. čili pipirų
- 1/2 arb. š. juodųjų pipirų
- 1 arb. š. česnako miltelių
- 1/4 arb. š. ciberžolės miltelių
- Druskos
- 3 arb. š. laimo sulčių
- 3 valg. š. aliejaus
Gaminimas
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių.
- Dubenėlyje sumaišykite visus ingridientus marinatui. Jei mišinys nėra pakankamai skystas galite dar įspausti šiek tiek laimo sulčių ar įpilti vandens.
- Nuplaukite ir po to nusausinkite lašišą.
- Atkirpkite aliuminio folijos gabalą, kad galėtumėte pilnai į ją suvynioti lašišą.
- Dėkite foliją į kepimo skardą ir uždėkite lašišos filė.
- Pirštais arba šluotele gerai ištepkite žuvį marinatu.
- Jei marinatas atrodo per sausas, galite dar šiek tiek viską apšlakstyti aliejumi.
- Gražiai foliją apvyniokite aplink žuvį arba tiesiog atkirpkite dar vieną lakštą ir uždenkite.
- Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 15-20 minučių.
- Patiekite su salotomis, keptomis daržovėmis ar bulvių koše.
Šventėms – tortas „Snickers“
9 dalykai, kurių jokiu būdu negalima šildyti mikrobangų krosnelėje
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Pikantiški 6 šašlykų receptai
SMAGŪS VIŠTIENOS IR DARŽOVIŲ VĖRINUKAI
Žolelių ir gėlių raštais natūraliai marginti kiaušiniai
VIŠTŲ KEPENĖLĖS SU KEPTOMIS BULVĖMIS
KRABŲ LAZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Kiaušinius dažome natūraliai
Kepenėlių salotos su daržovėmis
WASABI MARINATAS VIŠTIENAI
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
Kokias košes valgyti, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį ir kūno apimtis
GUDRYBĖS, KAD BULVIŲ KOŠĖ BŪTŲ PASAKIŠKAI SKANI
Klasikinis medaus tortas
Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu
KEPTI VIŠTIENOS SPARNELIAI: MEDAUS IR GARSTYČIŲ MARINATAS
Pikantiški kiaulienos iešmeliai
Grilyje keptos krevetės su daržovėmis
SAUSAS MARINATAS KIAULIENAI
Vištienos file kepta folijoje
Tikras lietuviškas Kūčių stalas. Koks jis?
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins