Sūdyta skumbrė su prieskoniais

Produktai:
– 500 g šaldytos skumbrės (1 vnt)
– 1,5 valgomojo šaukšto cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 1 lauro lapas
– juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliai
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus ( pas mane aromatingas naminis aliejus)
Paruošimas:
1. Skumbrę ( ar bet kokią kitą žuvį ) atšildome, bet ne iki galo: taip bus lengviau išdarinėti.
2. Virtuvinėmis žirklėmis nukerpame visus pelekus ir uodegą. Peiliu nupjauname galvą, perpjauname pilvą ir išimame visus vidurius. Išvalome kaip įmanoma švariau,kad neliktų juodos plėvelės, priešingu atveju žuvis apkars.
3. Nuplauname, paskui perpjauname per stuburą ir atskiriame nuo centrinio kaulo. Dedame file ant maistinės plėvelės, odele žemyn.
4. Barstome druska ir cukrumi, rankomis įmušame į žuvį.
5. Pabarstome juodojo ir kvapiojo pipiro mišiniu ( žirnelius būtina sugrūsti arba paimti aromatingus maltus pipirus), sutepame aliejumi silikoninio teptuko pagalba ar tiesiog paliejame arbatiniu šaukšteliu.
6. Patarimas. Jei naudosite, kaip aš, aromatinį naminį aliejų, žuvies skonis bus dar ryškesnis.
7. Dedame lauro lapus, sudedame file vieną ant kitos, suspaudžiame rankomis.
8. Suvyniojame į maistinę plėvelę, užsukame kraštus. Dedame į dar vieną maišelį ir į šaldytuvą parai. Po 12 val žuvį reikės apversti į kitą pusę.
9. Praėjus šiam laikui skumbrė bus jau gatava, ją galima pjaustyti gabaliukais r ragauti.
– 500 g šaldytos skumbrės (1 vnt)
– 1,5 valgomojo šaukšto cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 1 lauro lapas
– juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliai
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus ( pas mane aromatingas naminis aliejus)
Paruošimas:
1. Skumbrę ( ar bet kokią kitą žuvį ) atšildome, bet ne iki galo: taip bus lengviau išdarinėti.
2. Virtuvinėmis žirklėmis nukerpame visus pelekus ir uodegą. Peiliu nupjauname galvą, perpjauname pilvą ir išimame visus vidurius. Išvalome kaip įmanoma švariau,kad neliktų juodos plėvelės, priešingu atveju žuvis apkars.
3. Nuplauname, paskui perpjauname per stuburą ir atskiriame nuo centrinio kaulo. Dedame file ant maistinės plėvelės, odele žemyn.
4. Barstome druska ir cukrumi, rankomis įmušame į žuvį.
5. Pabarstome juodojo ir kvapiojo pipiro mišiniu ( žirnelius būtina sugrūsti arba paimti aromatingus maltus pipirus), sutepame aliejumi silikoninio teptuko pagalba ar tiesiog paliejame arbatiniu šaukšteliu.
6. Patarimas. Jei naudosite, kaip aš, aromatinį naminį aliejų, žuvies skonis bus dar ryškesnis.
7. Dedame lauro lapus, sudedame file vieną ant kitos, suspaudžiame rankomis.
8. Suvyniojame į maistinę plėvelę, užsukame kraštus. Dedame į dar vieną maišelį ir į šaldytuvą parai. Po 12 val žuvį reikės apversti į kitą pusę.
9. Praėjus šiam laikui skumbrė bus jau gatava, ją galima pjaustyti gabaliukais r ragauti.
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
O čia labai skanu! :)

Vištienos galantinas. Įdaryta višta.

Vištienos šaltiena su daržovėmis.

Kiaušinius dažome natūraliai

Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba

Latviškas juodos duonos desertas

Keptos sezaminės vištienos receptas

D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas

Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai

Stubinančiai skani stintenė pomidorų padaže.

Balandėliai iš Pekino kopūsto

Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.

Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja

Skumbrė su daržovėmis

Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.

Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui

Skumbrė stiklainyje orkaitėje

Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos

Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“

Stulbinantis majonezas

Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu

KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS

Šventėms – tortas „Snickers“

Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku