Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Kategorija: Žuvies patiekalai
Produktai:
– 500 g šaldytos skumbrės (1 vnt)
– 1,5 valgomojo šaukšto cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 1 lauro lapas
– juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliai
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus ( pas mane aromatingas naminis aliejus)
Paruošimas:
1. Skumbrę ( ar bet kokią kitą žuvį ) atšildome, bet ne iki galo: taip bus lengviau išdarinėti.
2. Virtuvinėmis žirklėmis nukerpame visus pelekus ir uodegą. Peiliu nupjauname galvą, perpjauname pilvą ir išimame visus vidurius. Išvalome kaip įmanoma švariau,kad neliktų juodos plėvelės, priešingu atveju žuvis apkars.
3. Nuplauname, paskui perpjauname per stuburą ir atskiriame nuo centrinio kaulo. Dedame file ant maistinės plėvelės, odele žemyn.
4. Barstome druska ir cukrumi, rankomis įmušame į žuvį.
5. Pabarstome juodojo ir kvapiojo pipiro mišiniu ( žirnelius būtina sugrūsti arba paimti aromatingus maltus pipirus), sutepame aliejumi silikoninio teptuko pagalba ar tiesiog paliejame arbatiniu šaukšteliu.
6. Patarimas. Jei naudosite, kaip aš, aromatinį naminį aliejų, žuvies skonis bus dar ryškesnis.
7. Dedame lauro lapus, sudedame file vieną ant kitos, suspaudžiame rankomis.
8. Suvyniojame į maistinę plėvelę, užsukame kraštus. Dedame į dar vieną maišelį ir į šaldytuvą parai. Po 12 val žuvį reikės apversti į kitą pusę.
9. Praėjus šiam laikui skumbrė bus jau gatava, ją galima pjaustyti gabaliukais r ragauti.
– 500 g šaldytos skumbrės (1 vnt)
– 1,5 valgomojo šaukšto cukraus
– 1 arbatinis šaukštelis druskos
– 1 lauro lapas
– juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirneliai
– 2 valgomieji šaukštai aliejaus ( pas mane aromatingas naminis aliejus)
Paruošimas:
1. Skumbrę ( ar bet kokią kitą žuvį ) atšildome, bet ne iki galo: taip bus lengviau išdarinėti.
2. Virtuvinėmis žirklėmis nukerpame visus pelekus ir uodegą. Peiliu nupjauname galvą, perpjauname pilvą ir išimame visus vidurius. Išvalome kaip įmanoma švariau,kad neliktų juodos plėvelės, priešingu atveju žuvis apkars.
3. Nuplauname, paskui perpjauname per stuburą ir atskiriame nuo centrinio kaulo. Dedame file ant maistinės plėvelės, odele žemyn.
4. Barstome druska ir cukrumi, rankomis įmušame į žuvį.
5. Pabarstome juodojo ir kvapiojo pipiro mišiniu ( žirnelius būtina sugrūsti arba paimti aromatingus maltus pipirus), sutepame aliejumi silikoninio teptuko pagalba ar tiesiog paliejame arbatiniu šaukšteliu.
6. Patarimas. Jei naudosite, kaip aš, aromatinį naminį aliejų, žuvies skonis bus dar ryškesnis.
7. Dedame lauro lapus, sudedame file vieną ant kitos, suspaudžiame rankomis.
8. Suvyniojame į maistinę plėvelę, užsukame kraštus. Dedame į dar vieną maišelį ir į šaldytuvą parai. Po 12 val žuvį reikės apversti į kitą pusę.
9. Praėjus šiam laikui skumbrė bus jau gatava, ją galima pjaustyti gabaliukais r ragauti.
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Skumbrė stiklainyje orkaitėje
Kiaušinius dažome natūraliai
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Beprotiškai skanus užkandis iš lavašo.
Naminis majonezas – gaunasi labai tirštas ir nesisluoksniuoja
Balandėliai iš Pekino kopūsto
Latviškas juodos duonos desertas
Šventėms – tortas „Snickers“
Nepakartojamo skonio tortas „Napoleonas“
Stubinančiai skani stintenė pomidorų padaže.
Vištienos galantinas. Įdaryta višta.
Skumbrė su daržovėmis
Vištienos šaltiena su daržovėmis.
Ko daugiau žuvys teikia – naudos ar žalos, atsako mokslininkai
Neįtikėtinai skanūs kotletai ir nei gramo mėsos
KALAKUTIENOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR MAKARONAIS
Patiks visiems: griliažinis tortas su Rududu
Stulbinantis majonezas
Tortas su bananais „Kurmio kalnelis“
Prancūziška sūrio ir vištienos sriuba
Minkščiausi ir greičiausi obuolių suktinukai.
Keptos sezaminės vištienos receptas
Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku