ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS

Kategorija: Žuvies patiekalai


ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS

Paskelbė:
27 Kovo 2019

    • žuvis: 400 gramų (ją arba reiks susimalti arba pirkti iš karto paruoštą žuvies faršą)
    • kiaušiniai: 1 didelio (faršui)
    • miltai: 1,5 valgomojo šaukšto
    • druska
    • pipirai
    • citrinos sultys: iš trečdalio citrinos
    • kukurūzų miltai (arba kvietiniai miltai)
    • džiūvėsėliai
    • kiaušiniai: 2 (kotletų paniravimui)
  • Įdarui:
    • morkos: 1 didelės
    • svogūnai: 1 didelis
    • fermentinis sūris: 150 gramų
  1. Žuvies faršas ganėtinai lipnus, todėl prieš formuojant kotletus, rekomenduoju pasidėti indą su vandeniu, kad vis suvilgyti rankas. Padrėkinus rankas, imame gabaliuką žuvies faršo, padarome blynelį, dedame įdaro, viską gerai užspaudžiame bei formuojame kotletus. Apvoliojame miltuose, kiaušinyje bei džiuvesėliuose. Taip paruoštus kotletus, padedame į šaldytuvą pusvalandžiui. Kepame gerai įkaitintoje keptuvėje arba fritiūrinėje. Skanaujame!
  2. Tuomet žuvį sumalame, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, supilame citrinos sultis, beriame miltus bei viską gerai išmaišome.
  3. Pasiruošiame įdarą: Morką sutarkuojame, svogūnus supjaustome kubeliais bei viską truputį apkepame. Atvėsiname bei sumaišome su sutarkuotu sūriu.
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: