Keptas karšis keptuvėje su svogūnais ir morkomis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Jau seniai galiu pasakyti, kad mano skaniausia žuvis yra karšis. Žinoma dėl skonio ginčytis negalima ir kiekvienas gali mėgti visiškai kitą žuvį. Tačiau šį kartą galiu pasakyti, kad tai yra mano gyvenimo receptas - kepta žuvis su svogūnais ir morkomis. Toks receptas, kuris niekada manęs nenuvilia ir skanūs pietūs arba vakarienė būna garantuoti. Be to, labai džiugina, kad šiam patiekalui neprireikia net orkaitės. Vos pusvalandis ir paruošime viską keptuvėje. Net dabar rašant pradėjo seilė bėgti, reikės artimiausiu metu šį patiekalą būtinai pakartoti!
1. Pirmiausia karšio pjausnius pabarstykite susmulkintu česnaku, druska ir pipirais.
2. Tada apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje - įkaitintame aliejumi, kol žuvis iškepa bei apskrunda.
3. Daržoves nulupkite.
4. Morką sutarkuokite, svogūną ir porą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
5. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
6. Sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.
7. Pagardinkite druska, sudėkite pomidorų padažą ir pakaitinkite kelias minutes.
8. Po to sudėkite žuvį ir išmaišykite. Pabarstykite susmulkintais krapais. Patiekite ir skanaukite!
Ingredientai
- karšis: 4 pjausnių
- morkos: 2
- svogūnai: 1
- porai: 1
- pomidorų padažas: 4 valgomųjų šaukštų (naudoju naminį)
- aliejus (kepimui)
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- česnakas: 1 skiltelės
- miltai: pagal poreikį (karšio apvoliojimui)
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia karšio pjausnius pabarstykite susmulkintu česnaku, druska ir pipirais.
2. Tada apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje - įkaitintame aliejumi, kol žuvis iškepa bei apskrunda.
3. Daržoves nulupkite.
4. Morką sutarkuokite, svogūną ir porą supjaustykite nedideliais gabaliukais.
5. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus.
6. Sudėkite daržoves ir pakepinkite, kol šios suminkštėja.
7. Pagardinkite druska, sudėkite pomidorų padažą ir pakaitinkite kelias minutes.
8. Po to sudėkite žuvį ir išmaišykite. Pabarstykite susmulkintais krapais. Patiekite ir skanaukite!
Raktažodžiai:
karsis, svogunai, morkos, zuvis, keptas karsis, porai, pomidoru padazas, aliejus, druska, pipirai, cesnakas, miltai
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Karšis įdarytas morkomis, porais ir svogūnais
Fish chips - kepta žuvis traškioje tešloje su mineraliniu pagal Beatą
Keptuvėje kepta lašiša su citrusinėmis salotomis
Kepta lašiša su svogūnais ir morkomis keptuvėje
Keptas šapalas - žuvis kepta keptuvėje
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
Keptuvėje keptos rudmėsės su miltais ir kiaušiniais
Kiaulienos sprandinės kepsnys su pelėsinio sūrio padažu (keptuvėje)
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
Virtų kiaušinių dieta: per 2 savaites numeskite iki 11 kilogramų!
Kepta cukinija miltuose
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Keptas lynas keptuvėje - gabaliukais
Orkaitėje kepti grybų kotletai su svogūnais, česnakais ir džiūvėsėliais
Įdaryti kotletai su morkomis, svogūnais, sūriu ir kiaušiniais
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Greita kepta žuvis tešloje su majonezu
Verta išmėginti: Ilgai troškinta jautienos kulninė
Kalakutienos krūtinėlės troškinys saldžiarūgščiai