Orkaitėje kepti žuvies piršteliai su gaiviomis salotomis
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- menkės filė: 500 gramų
- druska: pagal skonį
- juodieji pipirai: žiupsnio
- "krapas" prieskoniai: 1 arbatinio šaukštelio (galima rinktis ir kitus žuviai skirtus prieskonius)
- džiūvėsėliai: 2 valgomųjų šaukštų
- miltai: 2 valgomųjų šaukštų
- česnako granulės: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- kiaušiniai: 1
- salotų mišinys: 2 saujų
- pankoliai: 1
- agurkai: 1
- vyšniniai pomidorai: 200 gramų
- kepinti svogūnų traškučiai: 1 saujelės
- daigai: 1 saujelės
- druska: žiupsnio
- alyvuogių aliejus: 1 valgomojo šaukšto
- citrinos sultys: šlakelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia žuvies filė supjaustykite pailgais gabaliukais.
2. Pagardinkite druska, pipirais, česnaku ir žuvies prieskoniais. Palikite pasimarinuoti maždaug 10-20 minučių.
3. Po to žuvį merkite į kiaušinio plakinį, apvoliokite miltų ir džiūvėsėlių mišinyje.
4. Kepkite gerai įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių.
5. Gaivios salotos prie žuvies: Daržoves nuplaukite ir nusausinkite.
6. Pankolį supjaustykite ruoželiais, agurką šiaudeliais, o pomidorus perpjaukite perpus.
7. Tada salotų lapelius maišykite su susmulkintomis daržovėmis, pagardinkite druska, apšlakstykite aliejumi ir citrinų sultimis.
8. Ant viršaus dėkite daigus, pabarstykite svogūnų traškučiais.
9. Šalia rikiuokite jau iškeptus žuvies pirštelius, patiekite ir skanaukite!