Naminiai žuvų piršteliai
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- žuvies faršas: 600 gramų
- kiaušiniai: 1
- pipirai
- druska
- krakmolas: 3-4 valgomųjų šaukštų su kaupu
- svogūnai: 2
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų (svogūnams pakepinti)
- riebalai: kepimui
- miltai
- kiaušinio plakinys
- džiūvėsėliai
Recepto paruošimas
1. Pradžioje į faršą įmuškite kiaušinį, berkite druską, pipirus, maišykite, dėkite kepintus svogūnus, berkite krakmolą, maišykite. Jei masė per skysta, berkite dar krakmolo. Faršo masė turi būti maždaug tokia pat kaip kotletukams (krakmolo kiekis priklauso nuo žuvies).
2. Tuomet pasivilgykite rankas, imkite faršo gabaliuką, apvoliokite miltuose, formuokite žuvų pirštelius. Merkite į kiaušinio plakinį, voliokite džiūvėsėliuose, dėkite į įkaitintus riebalus bei kepkite iš abiejų pusių. Skanaukite!
Raktažodžiai:
farsas, kiausiniai, druska, zuvu pirsteliai, pipirai, krakmolas, svogunai, miltai, dziuveseliai, riebalai
Žuvies piršteliai orkaitėje
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU MORKOM
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI
KAIMIŠKI KOTLETAI SU GRYBAIS
ŠILKINIAI BULVIŲ KUKULIAI SU FARŠO PADAŽU
ŽUVIES KUKULIAI ČESNAKINIAME GRIETINĖLĖS PADAŽE
ŽUVIES KEPSNELIAI
Kiaulienos maltinukai su pievagrybių įdaru
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
ŽUVIES MALTINUKAI SU PADAŽU
Šniceliai su balta duona ir padažu
Šventinis dvieju žuvų terinas
BULVINIAI PIRŠTELIAI SU FARŠU
Virtų bulvių didžkukuliai su varške ir manais
Bulvių-varškės piršteliai
Kotletai su įdaru
Lazanijos sriuba arba makaronų ir faršo sriuba
ANTIENOS ARBA VIŠTIENOS ZRAZAI SU DARŽOVIŲ ĮDARU
Kiaulienos maltinukai - viduje sultingi, o viršus traškus
Keptuvėje keptos rudmėsės su miltais ir kiaušiniais
Labai skanus sultingas kiaulienos karbonadas iš faršo
Kaimiškos keptos bulvinės bandelės iš vaikystės
VARŠKĖČIAI SU CINAMONU
Purūs ir minkšti žemaičių blynai