Gabaliukais kepta upėtakio filė orkaitėje su citrininiu sviesto padažu

Kategorija: Žuvies patiekalai


Gabaliukais kepta upėtakio filė orkaitėje su citrininiu sviesto padažu

Paskelbė:
24 Lapkričio 2023

Ingredientai


  • upėtakio filė perpjauta į 4 dalis: 600 gramų (tinka ir lašiša)
  • sviestas: 50 gramų
  • citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
  • plonai nutarkuota citrinos žievelė: nuo 1 mažos citrinos
  • citrinos skiltelės
  • sugrūstas česnakas: 2 skiltelių
  • švieži krapai: 1 saujelės (arba kitos žolelės)
  • druska
  • pipirai



Recepto paruošimas

1. Pirmiausia upėtakio filė palaikome kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.

2. Tada ištirpiname sviestą (jo neužkaitiname). Indelyje sumaišome sviestą, citrinos sultis, žievelę, česnaką, druską ir pipirus.

3. Tuomet į kepimo indą įdedame kepimo popierių ir sudedame upėtakį. Ant viršaus užpilame padažą ir sudedame citrinos žieveles.

4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 12-15 minučių. Į kepimo pabaigą galite padidinti temperatūrą ir šitaip apskrudinti žuvį.

5. Iškepusią žuvį apibarstome krapais. Patiekdami užpilame padažą iš indo.

6. Aš pati patiekiau su garuose virtais brokoliais ir orkaitėje keptomis bulvėmis. Skanaus!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: