Gabaliukais kepta upėtakio filė orkaitėje su citrininiu sviesto padažu
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- upėtakio filė perpjauta į 4 dalis: 600 gramų (tinka ir lašiša)
- sviestas: 50 gramų
- citrinos sultys: 3 valgomųjų šaukštų
- plonai nutarkuota citrinos žievelė: nuo 1 mažos citrinos
- citrinos skiltelės
- sugrūstas česnakas: 2 skiltelių
- švieži krapai: 1 saujelės (arba kitos žolelės)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia upėtakio filė palaikome kambario temperatūroje maždaug 20 minučių.
2. Tada ištirpiname sviestą (jo neužkaitiname). Indelyje sumaišome sviestą, citrinos sultis, žievelę, česnaką, druską ir pipirus.
3. Tuomet į kepimo indą įdedame kepimo popierių ir sudedame upėtakį. Ant viršaus užpilame padažą ir sudedame citrinos žieveles.
4. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija maždaug 12-15 minučių. Į kepimo pabaigą galite padidinti temperatūrą ir šitaip apskrudinti žuvį.
5. Iškepusią žuvį apibarstome krapais. Patiekdami užpilame padažą iš indo.
6. Aš pati patiekiau su garuose virtais brokoliais ir orkaitėje keptomis bulvėmis. Skanaus!
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Skaniai keptas upėtakis ant grotelių su petražolėmis ir citrina
Orkaitėje kepta menkė su salierų koše
Grikių dubenėlis su lašiša
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
Mažaakio šamo filė kepsneliai su medumi ir sojos padažu, kepti orkaitėje
Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
TRAŠKŪS ŽUVIES GABALĖLIAI SU PADAŽU
Su bulvėmis kepta silkės filė
Menkė džiūvėsėliuose su bulvių koše
ŽUVIES SUKTINUKAI
Svieste keptas vilkšeris su cukinija, karamelizuotais svogūnais ir feta
Jūros lydekos filė kepta orkaitėje
Kepta lašiša su medumi ir garstyčiomis
Paprastai kepta lašiša su soja ir medumi
Šventinis dvieju žuvų terinas
Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje
Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
Marinuota silkė su bazilikais
LAŠIŠOS IR BROKOLIŲ APKEPAS SU BULVĖMIS
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže