Skaniausia kepta lašiša su avokadų padažu
Kategorija: Žuvies patiekalai
Kepta lašiša tikriausiai daugeliui yra pabodusi. Man pačiai irgi, nors tuo pačiu tai pati skaniausia žuvis. Atrodo, kad visi marinatai, padažai jau išmėginti. Todėl sugalvojau pasiruošti avokadų padažą, kuris labai tinka prie šios žuvies.
Lašišą patiekiau su rudaisiais ryžiais ir šparaginėmis pupelėmis. Jas išviriau ant garų. Tiksliau į paprastą puodą įstačiau garų sietelį. Žinoma, Jūs galite pasirinkti ir kitą savo pamėgtą garnyrą.
1. Pirmiausia lašišą nusausiname, apšlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska ir pipirais.
2. Palaikome kambario temperatūroje maždaug 15-20 minučių.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
4. Sudedame lašišą ir apkepame iš abiejų pusių, taip pat iš šonų. Iš viso kepimas turėtų trukti neilgiau kaip 5-6 minutes.
5. Avokadų padažas: Maisto smulkintuvu sutriname visus padažo ingredientus. Jo tirštumą reguliuojame pagal savo norus.
6. Keptą lašišą patiekiame su avokadų padažu ir pasirinktu garnyru. Skanaujame!
Lašišą patiekiau su rudaisiais ryžiais ir šparaginėmis pupelėmis. Jas išviriau ant garų. Tiksliau į paprastą puodą įstačiau garų sietelį. Žinoma, Jūs galite pasirinkti ir kitą savo pamėgtą garnyrą.
Ingredientai
- lašišos filė: ~450-500 gramų (supjaustome į kelis gabaliukus)
- citrinos sultys: šlakelio
- druska
- pipirai
- aliejus (kepimui)
- Avokadų padažui:
- prinokę avokadai: 1 didesnio
- graikiškas jogurtas: 2 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 1-3 valgomųjų šaukštų
- citrinos sultys: 1 valgomojo šaukšto
- susmulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto
- džiovintas bazilikas: 0,5 arbatinio šaukštelio
- česnakų milteliai: trečdalio arbatinio šaukštelio
- klevų sirupas: 1 arbatinio šaukštelio (arba skystas medus)
- druska
- pipirai
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia lašišą nusausiname, apšlakstome citrinos sultimis, apibarstome druska ir pipirais.
2. Palaikome kambario temperatūroje maždaug 15-20 minučių.
3. Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.
4. Sudedame lašišą ir apkepame iš abiejų pusių, taip pat iš šonų. Iš viso kepimas turėtų trukti neilgiau kaip 5-6 minutes.
5. Avokadų padažas: Maisto smulkintuvu sutriname visus padažo ingredientus. Jo tirštumą reguliuojame pagal savo norus.
6. Keptą lašišą patiekiame su avokadų padažu ir pasirinktu garnyru. Skanaujame!
Raktažodžiai:
lasisa, lasisos file, druska, pipirai, aliejus, avokadas, jogurtas, graikiskas jogurtas, petrazoles, bazilikas, klevu sirupas
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Keto vištienos kepsneliai su sūriu, kepti orkaitėje
PADAŽAS IR UŽTEPĖLĖ SU AVOKADU
Parodė kaip pasigaminti skaniausią sūdytą lašišą namie
Kreminė avokado užtepėlė su jogurtu ir česnaku
Lašišos iešmeliai
Indiškai kepta lašiša
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
ŽUVIES IR KUKURŪZŲ MIŠRAINĖ
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Super skanios karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Gaivios salotos su kepta lašiša
Silkės užkandukai su avokadu ant krekerių
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
SALOTOS SU AVOKADU IR KRABŲ LAZDELĖMIS
Špinatų ir avokadų salotos
Burrito bowl - ryžiai su kepta kalakutiena ir pupelėmis
Gaivios salotos su pankoliu ir avokadu
Lašiša kepta ant grotelių
Greita kepta žuvis tešloje su majonezu
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais
SALOTOS SU VIŠTIENOS KRŪTINĖLE IR JOGURTO PADAŽU
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu