ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Kategorija: Žuvies patiekalai
- lašišos filė su odele: ~450-500 gramų
- šviežios susmulkintos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 2 skiltelių
- garstyčios su sutrintais grūdeliais: 1 arbatinio šaukštelio (tinka ir be grūdelių)
- druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
- juodieji pipirai: 3 žiupsnių
- alyvuogių aliejus: 2 arbatinių šaukštelių
- citrinos sultys: 2 arbatinių šaukštelių
- citrina: 3 griežinėlių
- Iš pradžių orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.
- Tuomet česnakus nulupkite, sutrinkite česnako spaustuku. Viename indelyje sumaišykite petražoles, česnaką, garstyčias, druską, pipirus, alyvuogių aliejų bei citrinos sultis.
- Tada ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių. Lašišą supjaustykite į 3-4 storus gabaliukus, sudėkite ant kepimo popieriaus, aptepkite padažu iš visų pusių. Ant kiekvieno lašišos gabaliuko uždėkite po vieną citrinos griežinėlį bei kepkite orkaitėje ne ilgiau kaip 15 minučių. Jeigu lašišos gabaliukai ploni, užtenka 12-13 minučių. Patiekite su mėgiamu garnyru. Skanaukite!
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
D.U.K - Naudingi maisto ruošimo patarimai privalo žinoti kiekvienas
Sunku būtų rasti skanesnį sumuštinį
Sultinga tešloje kepta kalakuto krūtinėlė
Skanesnių keptų bulvių nebūsite ragavę
VARŠKĖS SKARELĖS SU OBUOLIAIS
Gaivios salotos su kepta lašiša
Kiaušinius dažome natūraliai
Silkė garstyčių padaže
Pikantiški 6 šašlykų receptai
Šniceliai su balta duona ir padažu
Išsamus agurkų tręšimo gidas: gausus derlius jus nustebins
LABAI SKANUS ŠOKOLADINIS TINGINIO TORTAS
PIEVAGRYBIŲ KIŠAS
GRIKIŲ KEPSNELIAI (KOTLETAI)
Mėsainis Insanity
Šventėms – tortas „Snickers“
Klasikinis medaus tortas
Keptas brandintos jautienos antrekotas ir kumpis
Indiškai kepta lašiša
Orkaitėje kepti sumuštiniai su kumpiu ir sūriu
Troškinta vištiena kokoso piene su Dižono garstyčiomis
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Tortas „Juodasis miškas“