Keptas upėtakis medaus ir garstyčių padaže

Kategorija: Žuvies patiekalai


Keptas upėtakis medaus ir garstyčių padaže

Paskelbė:
27 Vasario 2024

Ingredientai

  • vaivorykštinio upėtakio filė su oda: ~500 gramų
  • česnakas: 3 skiltelių
  • druska: pagal skonį
  • malti pipirai: pagal skonį
  • medus: 2 šaukštų
  • garstyčios: 2 šaukštų
  • aliejus: 1 šaukšto (+ šlakelio kepimui)



Recepto paruošimas

1. Iš pradžių upėtakio filė pagardiname druska ir pipirais.

2. Tada iškepame žuvį iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

3. Iškepusią žuvį sudėkite į kepimui skirtą indą.

4. Užberkite plonais griežinėliais supjaustytus česnakus.

5. Tuomet iš medaus, garstyčių ir aliejaus sumaišome padažą.

6. Užpilame ant žuvies su česnakais.

7. Po to dedame kepimo indą į orkaitę ir kepame 160 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių, kol padažas sušyla ir pradeda burbuliuoti.

8. Patiekiame iškart su mėgstamu garnyru. Skanaujame!


Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: