Keptas upėtakis medaus ir garstyčių padaže
Kategorija: Žuvies patiekalai
Ingredientai
- vaivorykštinio upėtakio filė su oda: ~500 gramų
- česnakas: 3 skiltelių
- druska: pagal skonį
- malti pipirai: pagal skonį
- medus: 2 šaukštų
- garstyčios: 2 šaukštų
- aliejus: 1 šaukšto (+ šlakelio kepimui)
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių upėtakio filė pagardiname druska ir pipirais.
2. Tada iškepame žuvį iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
3. Iškepusią žuvį sudėkite į kepimui skirtą indą.
4. Užberkite plonais griežinėliais supjaustytus česnakus.
5. Tuomet iš medaus, garstyčių ir aliejaus sumaišome padažą.
6. Užpilame ant žuvies su česnakais.
7. Po to dedame kepimo indą į orkaitę ir kepame 160 laipsnių temperatūroje maždaug 15-20 minučių, kol padažas sušyla ir pradeda burbuliuoti.
8. Patiekiame iškart su mėgstamu garnyru. Skanaujame!
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
Gabaliukais kepta upėtakio filė orkaitėje su citrininiu sviesto padažu
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
Skaniai keptas upėtakis ant grotelių su petražolėmis ir citrina
Sūdytas upėtakis - iš naujo pamilau žuvį
KEPTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ SU AVINŽIRNIAIS IR SALIERAIS
Skanėstas iš pigios žuvies
Orkaitėje kepta menkė su salierų koše
DANIŠKI ŽUVIES KOTLETAI
Greita kepta žuvis tešloje su majonezu
ŽUVIES SUKTINUKAI
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu
Lydeka grietinėlės ir krapų padaže
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Svieste keptas vilkšeris su cukinija, karamelizuotais svogūnais ir feta
Kepta lašiša su medumi ir garstyčiomis
Greitai pagaminami žuvies kepsneliai su sūrio tešla
Sumuštiniai - suvožtinis su žuvimi
Tuno filė kotletai. Sotus receptas, kai nesinori mėsos
Žuvies kotletai be kiaušinio
Šventinis dvieju žuvų terinas
ŽUVIES KOTLETUKAI SU PADAŽU
Mažaakio šamo filė kepsneliai su medumi ir sojos padažu, kepti orkaitėje