Grikių dubenėlis su lašiša

Kategorija: Žuvies patiekalai


Grikių dubenėlis su lašiša

Paskelbė:
11 Rugpjūčio 2022
Šis grikių dubenėlis su lašiša yra maistingas, spalvingas, su daug šviežių daržovių. Jį patiekiau su jogurtiniu padažu, kuriame naudojau šviežius krapus, citrinos sultis.

Lašišos pjausnius kepiau orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija. Kepiau apie 22 min. Jeigu jie yra dideli, tada reikia kepti kiek ilgiau. Lašišos filė reiktų kepti apie 15 min.



Ingredientai



  • Lašiša:
    • 500 g lašišos pjausnių
    • 1/2 valg. š. alyvuogių aliejaus
    • 1/2 valg. š. citrinos sulčių
    • druskos, pipirų
  • Dubenėlis:
    • 80 g (beveik 1/2 st.) nevirtų grikių
    • 1 morkos
    • 1 trumpavaisio agurko
    • 2 saujų salotų
    • saujos vyšninių pomidorų
  • Jogurtinis padažas
    • 2/3 st. (140 g) jogurto
    • 3/4 valg. š. alyvuogių aliejaus
    • 3 valg. š. šviežių ar šaldytų krapų
    • 1 valg. š. šviežiai spaustos citrinos sulčių
    • 1 arbat.š. skysto medaus
    • 1 skiltelės česnako, smulkiai sutarkuoto
    • druskos, juodųjų pipirų

Recepto paruošimas



1. Lašiša: Lašišą apibarstyti druska, pipirais.
2. Indelyje sumaišyti aliejų ir citrinos sultis. Aptepti lašišos viršų.
3. Palaikyti kambario temperatūroje 20 minučių.
4. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. su ventiliatoriaus funkcija (priklauso nuo pjausnių dydžio).
5. Padažas: Sumaišyti visus padažo ingredientus tarpusavyje.
6. Dubenėlis: Išvirti grikius.
7. Sutarkuoti morką šiaudeliais.
8. Supjaustyti agurką, pomidorus.
9. Į dubenėlį įdėti salotas, daržoves, grikius, lašišą.
10. Viską apšlakstyti padažu. Skanaus!
Dalintis su Facebook
Pagaminimo laikas:
     Šaltinis: