Grikių dubenėlis su lašiša
Kategorija: Žuvies patiekalai
Šis grikių dubenėlis su lašiša yra maistingas, spalvingas, su daug šviežių daržovių. Jį patiekiau su jogurtiniu padažu, kuriame naudojau šviežius krapus, citrinos sultis.
Lašišos pjausnius kepiau orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija. Kepiau apie 22 min. Jeigu jie yra dideli, tada reikia kepti kiek ilgiau. Lašišos filė reiktų kepti apie 15 min.
1. Lašiša: Lašišą apibarstyti druska, pipirais.
2. Indelyje sumaišyti aliejų ir citrinos sultis. Aptepti lašišos viršų.
3. Palaikyti kambario temperatūroje 20 minučių.
4. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. su ventiliatoriaus funkcija (priklauso nuo pjausnių dydžio).
5. Padažas: Sumaišyti visus padažo ingredientus tarpusavyje.
6. Dubenėlis: Išvirti grikius.
7. Sutarkuoti morką šiaudeliais.
8. Supjaustyti agurką, pomidorus.
9. Į dubenėlį įdėti salotas, daržoves, grikius, lašišą.
10. Viską apšlakstyti padažu. Skanaus!
Lašišos pjausnius kepiau orkaitėje su ventiliatoriaus funkcija. Kepiau apie 22 min. Jeigu jie yra dideli, tada reikia kepti kiek ilgiau. Lašišos filė reiktų kepti apie 15 min.
Ingredientai
- Lašiša:
- 500 g lašišos pjausnių
- 1/2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 valg. š. citrinos sulčių
- druskos, pipirų
- Dubenėlis:
- 80 g (beveik 1/2 st.) nevirtų grikių
- 1 morkos
- 1 trumpavaisio agurko
- 2 saujų salotų
- saujos vyšninių pomidorų
- Jogurtinis padažas
- 2/3 st. (140 g) jogurto
- 3/4 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 3 valg. š. šviežių ar šaldytų krapų
- 1 valg. š. šviežiai spaustos citrinos sulčių
- 1 arbat.š. skysto medaus
- 1 skiltelės česnako, smulkiai sutarkuoto
- druskos, juodųjų pipirų
Recepto paruošimas
1. Lašiša: Lašišą apibarstyti druska, pipirais.
2. Indelyje sumaišyti aliejų ir citrinos sultis. Aptepti lašišos viršų.
3. Palaikyti kambario temperatūroje 20 minučių.
4. Kepti orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. su ventiliatoriaus funkcija (priklauso nuo pjausnių dydžio).
5. Padažas: Sumaišyti visus padažo ingredientus tarpusavyje.
6. Dubenėlis: Išvirti grikius.
7. Sutarkuoti morką šiaudeliais.
8. Supjaustyti agurką, pomidorus.
9. Į dubenėlį įdėti salotas, daržoves, grikius, lašišą.
10. Viską apšlakstyti padažu. Skanaus!
ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU
Paprastai kepta lašiša su soja ir medumi
karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Lašiša kepta ant grotelių
Super skanios karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu
Krepšeliai su lašiša
Česnakinė lašiša orkaitėje
Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais
Indiškai kepta lašiša
Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
Lašišos vėrinukai, kuriems neįmanoma atsispirti
FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS
Lašiša su špinatų ir pomidorų padažu
Šviežia laukinė lašiša paruošta žemoje temperatūroje su garintomis daržovėmis ir citrina
Česnakiniai lašišos iešmeliai kepti orkaitėje
UŽKANDĖLĖS SU LAŠIŠA
VIRTŲ KIAUŠINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDIS
Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!
LAŠIŠOS SRIUBA
Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu
DUONIUKŲ UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA
Lašiša su ypatingu pagardu
Kiaušinienė su lašiša ir špinatais
ŽUVIES SUKTINUKAI