Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais

Net jeigu Jūsų šeimoje tik du žmonės - tai tikra nėra priežastis nenusipirkti visos lašišos. Ypač, jeigu pataikėte ant geros akciją. Pagaminę lašišą vieną kartą orkaitėje maisto turėsite dar bent dviem dienoms (žinoma jeigu esate didžiuliai lašišos mylėtojai kaip aš, tai 1,5 kg lašišą galima įveikti ir per vieną vakarą). Man asmeniškai labai patinka šis receptas - viskas gaminama vienoje skardoje, todėl nereikia rūpintis atskiru garnyru.
Noriu visiems priminti, kad rinkdamiesi žuvį žiūrėtumėte, kad jos žvynai būtų gražiai prigludę, neapgliaumiję, o akys būtų kuo skaidresnės. Grįžę žuvį gerai nuplauname ir išplauname vidų, nuskutame žvynus.
1. Įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.
2. Bulves nuskutame.
3. Supjaustome bulves griežinėliais ir sudedame į kepimo skardą.
4. Apšlakstome aliejumi, pagardiname druska bei pipirais ir viską sumaišome. Palyginame, kad bulvės padengtų visą skardos paviršių.
5. Tada citrinos žievelę nuskutame, o pačią citriną nulupame taip, tarsi luptumėte apelsiną. Šitaip padarius lašiša neapkars nuo baltosios žievelės dalies, bet kvepės nuostabiu citrinos kvapu.
6. Dalį petražolių ir raudonėlių susmulkiname, sumaišome su citrinos žievele.
7. Aštriu peiliu (geriausia su dantukais) žuvyje padarome kokias 5-6 įpjovas iš abiejų pusių, maždaug 1,5-2 centimetrų gylio.
8. Įtriname jas druska bei pipirais, prikemšame žolelių.
9. Paruoštą lašišą dedame ant bulvių.
10. Kepame maždaug 15 minučių 250 laipsnių temperatūroje, paskui sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar maždaug 25-30 minučių.
11. Jeigu kepsite ir pomidorus - juos įdedame sumažinę kaitrą ir kepame kartu 25-30 minučių. Jeigu kepsite ir smidrus - juos įdedame 10 minučių prieš kepimo pabaigą. Skanaus!
Noriu visiems priminti, kad rinkdamiesi žuvį žiūrėtumėte, kad jos žvynai būtų gražiai prigludę, neapgliaumiję, o akys būtų kuo skaidresnės. Grįžę žuvį gerai nuplauname ir išplauname vidų, nuskutame žvynus.
Ingredientai
- bulvės: 4-6 (~1 kilogramo)
- aliejus (kepimui)
- druska
- penkių rūšių malti pipirai
- ekologiškos citrinos: 1
- lašišos: 1 (~1,5 kilogramo)
- petražolės: 1 kuokšto
- raudonėlis: 1 kuokšto
- pomidorai (nėra būtina)
- smidrai (nėra būtina)
Recepto paruošimas
1. Įkaitiname orkaitę iki 250 laipsnių temperatūros.
2. Bulves nuskutame.
3. Supjaustome bulves griežinėliais ir sudedame į kepimo skardą.
4. Apšlakstome aliejumi, pagardiname druska bei pipirais ir viską sumaišome. Palyginame, kad bulvės padengtų visą skardos paviršių.
5. Tada citrinos žievelę nuskutame, o pačią citriną nulupame taip, tarsi luptumėte apelsiną. Šitaip padarius lašiša neapkars nuo baltosios žievelės dalies, bet kvepės nuostabiu citrinos kvapu.
6. Dalį petražolių ir raudonėlių susmulkiname, sumaišome su citrinos žievele.
7. Aštriu peiliu (geriausia su dantukais) žuvyje padarome kokias 5-6 įpjovas iš abiejų pusių, maždaug 1,5-2 centimetrų gylio.
8. Įtriname jas druska bei pipirais, prikemšame žolelių.
9. Paruoštą lašišą dedame ant bulvių.
10. Kepame maždaug 15 minučių 250 laipsnių temperatūroje, paskui sumažiname kaitrą iki 180 laipsnių ir kepame dar maždaug 25-30 minučių.
11. Jeigu kepsite ir pomidorus - juos įdedame sumažinę kaitrą ir kepame kartu 25-30 minučių. Jeigu kepsite ir smidrus - juos įdedame 10 minučių prieš kepimo pabaigą. Skanaus!
Pasidalinkite receptu!
Pagaminimo laikas:
Šaltinis:
Raktažodžiai:
bulves aliejus druska pipirai kepta lasisa lasisa citrina pomidorai raudonelis petrazoles smidrai
O čia labai skanu! :)

Lašiša grietinėlės padaže su špinatais ir pomidorais

Lašiša kepta ant grotelių

Lašišos apkepas su brokoliais, makaronais ir sūriu

Nesaldūs tarkuotų bulvių ir cukinijų vafliai - blynai

FOLIJOJE KEPTA LAŠIŠA SU CITRINA IR ROZMARINAIS

Lašiša kepta folijoje (orkaitėje) su ryžiais

Kepta upėtakio filė su citrininiu padažu

Vietoje silkės Kūčioms: Lašišos sluoksniuotis su burokėliais

Česnakinė lašiša orkaitėje

karštos lašišos salotos su saldžiarūgščiu užpilu

Krepšeliai su lašiša

žuvienė su perlinėmis kruopomis

Superinio skonio glazūruota lašiša - Kūčioms arba Kalėdoms!

Lašišos vėrinukai, kuriems neįmanoma atsispirti

Įdaryti kiaušiniai "Kruvinoji Merė" su rūkyta lašiša

Sriuba su porais ir lašiša

Gaivios salotos su kepta lašiša

Lašiša tešloje su špinatais ir kreminiu sūriu

Indiškai kepta lašiša

ORKAITĖJE KEPTA LAŠIŠA SU GARSTYČIOMIS IR ČESNAKU

UŽKANDĖLĖS SU LAŠIŠA

DUONIUKŲ UŽKANDĖLĖ SU LAŠIŠA

VIRTŲ KIAUŠINIŲ IR LAŠIŠOS UŽKANDIS

Lašišos iešmeliai