Keptas šapalas - žuvis kepta keptuvėje
Kategorija: Žuvies patiekalai
Dažnai liaudyje yra sakoma, kad jeigu pagavai tokią žuvį kaip šapalą, tai verta ją paleisti, nes tai nėra skani žuvis. Aš bandau paneigti šį mitą ir skaniai paruošti ją keptuvėje. Patikėkite manimi tai įmanoma. Labai svarbu tiesiog jos neperkepti, kad ji išliktų sultinga ir parinkti tinkamus prieskonius, labiausiai čia tinka jūros druska, o ne kitokia, todėl primygtinai rekomenduoju ją ir rinktis.
1. Štai taip atrodė mano gražuolis šapalas, kuris svėrė 800 gramų.
2. Šapalą išdarinėjame, nuvalome žvynus, sutvarkome kaip ir kitokią žuvį. Supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
3. Šapalo gabaliukus apvoliojame miltuose.
4. Tada keptuvėje gerai įkaitiname aliejų.
5. Sudedame šapalo gabaliukus ir kepame pavartydami, kol pilnai iškepa, bet neperkepame, kad žuvis išliktų sultinga.
6. Prieš pat kepimo pabaigą pabarstome jūros druska.
7. Iškepusius gabaliukus sudedame į lėkštę ir aplakstome citrinos sultimis. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Ingredientai
- šapalai: 1 (manasis svėrė 800 gramų)
- miltai
- jūros druska
- citrinos sultys
- saulėgrąžų aliejus (kepimui)
Recepto paruošimas
1. Štai taip atrodė mano gražuolis šapalas, kuris svėrė 800 gramų.
2. Šapalą išdarinėjame, nuvalome žvynus, sutvarkome kaip ir kitokią žuvį. Supjaustome norimo dydžio gabaliukais.
3. Šapalo gabaliukus apvoliojame miltuose.
4. Tada keptuvėje gerai įkaitiname aliejų.
5. Sudedame šapalo gabaliukus ir kepame pavartydami, kol pilnai iškepa, bet neperkepame, kad žuvis išliktų sultinga.
6. Prieš pat kepimo pabaigą pabarstome jūros druska.
7. Iškepusius gabaliukus sudedame į lėkštę ir aplakstome citrinos sultimis. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Raktažodžiai:
sapalai, miltai, druska, juros druska, citrinos sultys, aliejus, zuvis, keptas sapalas
Keptas jūrų vilkas - žuvis kepta keptuvėje
Greita kepta žuvis tešloje su majonezu
RŪKYTOS ŽUVIES MIŠRAINĖ
Jūros lydeka kepta (ar troškinta) orkaitėje
Kaip teisingai kepti mėsą ir žuvį… 11 auksinių patarimų
Orkaitėje keptas upėtakis su šalaviju ir citrina
Grietinėlėje troškinta žuvis - tilapija
Kepta įdaryta žuvis - skrumbrė su daržovių įdaru
Farširuota skumbrė. Prabangus patiekalas šventiniam stalui
Žuvis tešloje, kepta ant grilio
Keptuvėje kepti jūros lydekos kepsniai
Keptuvėje kepta silkė alaus tešloje
Žuvies ir jūros gėrybių troškinys
ŽUVIES KOTLETAI | RECEPTAS
Skaniai sūdyta skumbrė namuose
Žuvies kotletai be kiaušinio
Rūkyta žuvis kamado tipo kepsninėje - rūkyti ešeriai
Visa lašiša kepta orkaitėje su petražolėmis ir pomidorais
Sūdyta skumbrė su prieskoniais
Meksikietiškas žuvies troškinys
Kaip skaniai iškepti kepenėles vos per 3 minutes!
Lašišos iešmeliai
Kaimiška žuvienė su ryžiais
Keptas upėtakis su voveraičių ir grietinėlės padažu