Tuno karpačio (carpaccio)
Kategorija: Žuvies patiekalai
Jau esu pasakojusi kaip pasigaminti jautienos karpačio, kuris pavyko nuostabiai. Šį kartą noriu papasakoti kaip paruošti tuno karpačio (carpaccio), kuris negali nuvilti. Skonis fantastiškas, visi ingredientai idealiai sudera tarpusavyje. Būtinai pamėginkite ir galiu prižadėti, kad šitaip gaminsite ne vieną kartą. Einame gaminti jau dabar, nieko nelaukdami! :)
1. Pirmiausia suvyniojame tuną į foliją ir sušaldome, kad šis taptų kietas.
2. Tada sumaišome sutarkuotą pusės apelsino žievę ir jo sultis su aliejumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais. Pridedame smulkintos kalendros ir grūstų sėklų.
3. Tuomet supjaustome tuną popieriaus plonumo griežinėliais, išdėliojame lėkštėje ir užpilame padažu.
4. Likusią apelsino pusę supjaustome plonai ir papuošiame patiekalą. Lepinamės!
Ingredientai
- tunas: 240 gramų
- Padažui:
- apelsinai: 1
- itin tyras alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- balzaminis actas: 1 arbatinio šaukštelio
- jūros druska
- pipirai
- šviežia kalendra: 2 valgomųjų šaukštų
- kalendros sėklos: 1 arbatinio šaukštelio
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia suvyniojame tuną į foliją ir sušaldome, kad šis taptų kietas.
2. Tada sumaišome sutarkuotą pusės apelsino žievę ir jo sultis su aliejumi, balzaminiu actu, druska ir pipirais. Pridedame smulkintos kalendros ir grūstų sėklų.
3. Tuomet supjaustome tuną popieriaus plonumo griežinėliais, išdėliojame lėkštėje ir užpilame padažu.
4. Likusią apelsino pusę supjaustome plonai ir papuošiame patiekalą. Lepinamės!
Lašišos karpačio Kūčių vakarinei
Tuno sevičė (ceviche)
Gardžios tuno salotos
Tuno tartaras su avokadais ir lašišų ikrais
Tuno tartaras su avokadu, mangu ir laimo padažu
Makaronai su kreminiu tuno padažu
Mišrainė arba užtepėlė and duonos: tunas su kukurūzais ir majonezu
Greitai pagaminami makaronai su tunu ir pievagrybiais
Tuna melt - keptas sumuštinis su tunu ir sūriu
Itališkos salotos su tunu ir ryžiais
Tuno salotos - per 15 minučių (sveikas receptas)
Raudonųjų kopūstų salotos su obuoliais ir gervuogėmis
Cukinijų apkepas su faršu (malta mėsa), pomidorais ir sūriu
Tuno ir cukiniju blynai
Keptuvėje kepta lašiša su citrusinėmis salotomis
Tuno salotos - per 15 minučių
Pica su tunu
Bruchetta - brusketos su tuno užtepėle ir prancūzišku batonu
Kitokios tuno salotos - mišrainė su kukurūzais ir paprikomis
Kepta bebro uodega - kaip pagaminti?
Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
Gaivios salotos su kepta lašiša
Kepta veršienos nugarinė su kaulu, ruošta su česnakiniu padažu
Azijietiškas vištienos troškinys su brokoliais, medumi, sojos padažu ir sezamo sėklomis